Karácsony megszégyenülten hízeleg Jávornak az EP-listaállítási kudarca után

2019.04.17. 10:58

Karácsony Gergely nem tudta párttársát, Jávor Benedeket az MSZP-Párbeszéd EP-listán bejutó helyre rakni, csak a megalázó negyedikre, így maradt számára a hízelgés. „A legjobb európai parlamenti képviselő” – írta mézes-mázosan közösségi oldalán, utólag kozmetikázva a történteket.

Miután a szocialisták március végén összeült választmánya úgy döntött, hogy csak a negyedik helyre rakja Jávor Benedeket a két párt közös európai parlamenti listáján, komoly elégedetlenség bontakozott ki a Párbeszéden belül. Tordai Miklós, a párt solymári képviselője a szocialistákkal való megállapodást úgy kommentálta a Párbeszéd Facebook-oldalán, hogy nem elégedett. A kritika elsősorban a pártvezetésnek szólhatott, különösképpen Karácsony Gergelynek, aki saját karrierjének építésére komoly energiákat fordít, azonban párttársainak pozicionálásában már kevésbé ennyire ambiciózus. Ugyanis az alkalmatlan Karácsony gyenge lobbiereje miatt Jávor Benedek kieső helyre került a két párt közös listáján, a legfrissebb közvélemény-kutatások adatai is megerősítik ezt. Ezzel a Párbeszéd fontos politikai pozíciót veszíthet el, hiszen öt év után minden bizonnyal nem lesz képviselője az Európai Parlamentben. Nem csoda, hogy Karácsony megkezdte a történtek utólagos kozmetikázását: közösségi oldalán nyilvános hízelgésbe kezdett, párttársát dicsérte meg alaposan. „A legjobb európai parlamenti képviselő. Jávor Benedeknek folytatnia kell a munkáját! Hogy mi kell ehhez? Május 26-án szavazzunk az egyetlen közös ellenzéki listára, szavazzunk az MSZP-Párbeszéd szövetségre!” – írta a Párbeszéd társelnöke, aki menteni próbálta a menthetőt.

A jelek szerint egy kerület irányítása, de még egy párt képviselete sem tartozik az erősségei közé a politikusnak. A zuglói parkolási botrány miatt hetek óta magyarázkodik a nyilvánosságban, a Fidesz Karácsonyt a zuglói polgármester alkalmatlansága miatt gyámság alá szeretné helyezni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK