Csütörtök délután egy csecsemőt találtak Gödöllő-Máriabesnyőn, egy patak partján. Az újszülött élt, amikor a mentők a kiértek. Ellátták, majd kórházba vitték. Nem sokkal később az anyát is kórházba vitték a mentősök, de őt rendőrök kísérték. 

Gödöllő-Máriabesnyő egyik csendes utcája végében jelenleg is dolgoznak a helyszínelők, a zsákutca végét kordonnal zárták le. A csecsemőt egy férfi találta meg, amikor éppen a barátnője elé ment, aki munkából tartott hazafelé. A férfi egyik családtagjától megtudtuk, hogy még a rendőrségen van, most hallgatják ki. 

Fotó: Polyák Attila - Origo

Kihoztak egy széket az egyik közeli házból, és rátették a csecsemőt, majd rohantak a rendőrökhöz, akik itt a főúton nem messze igazoltattak" – mondja az Origónak egy helyi asszony, aki szerint az anya azárokparton szülte meg a csecsemőt, majd otthagyta. Elmondása szerint a nő nagyon rossz körülmények között él, elképzelhető, hogy az egész terhességét titkolta.

„Úgy hallottuk, hogy miután megszülte a gyereket, felszaladt a templomhoz, arra sétáltat mindig kutyát, ismeri azt a részt. Ott bujkált a rendőrök elől" – mondja az utcában élő asszony, akit nagyon megrendítettek a történtek.

A helyszínelők a vízelvezető csatornába rakták a nyomokat jelző tábláikat, tehát az sem kizárt, hogy a csatornában találhatták meg a csecsemőt.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Nem tudom, milyen büntetést érdemel az ilyen, de az biztos, hogy jobban jár, ha nem kerül a kezeim közé. Nem értem, hogy lehet ilyet tenni – mondja egy másik, közelben élő asszony.

A nőt elfogtuk, az orvosok ellátják. Megkezdtük ellene a nyomozást – mondta el az Origo megkeresésére András Tamás, a Pest megyei rendőrség szóvivője.