Idén először Húsvéti Gyerekhajó indul Siófokról

Siófok, hajózás, program, Húsvéti Nyuladalom
Vágólapra másolva!
Idén is húsvétkor kezdődik a balatoni hajózási szezon, így Siófok a sonka és a locsolkodás mellett más ünnepi hagyománnyal is várja a kikapcsolódásra vágyó családokat a négynapos hétvége alatt. Az első menetrendszerinti hajók mellett különleges sétahajójáratokon is lehet majd utazni, és most először Gyerekhajó is indul Siófokról.
Vágólapra másolva!

Hosszú ideje hagyomány, hogy a balatoni települések közti menetrendszerinti hajózás húsvétkor kezdődik.

Idén április 20-án indul az első balatoni hajó Siófokról Balatonfüredre, ezzel megnyitva a 173. balatoni hajózási szezont.

De már az első menetrendszerinti hajó elindítása előtt, nagypénteken egy órás sétahajózáson lehet részt venni három kikötőből: Siófokról, Balatonfüredről és Keszthelyről. Siófokról négy időpontban is indulnak sétahajók április 19-én.

Húsvétkor kezdődik a balatoni hajózási szezon Forrás: hellosiofok.hu

Idén első alkalommal a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) tematikus programmal is készült húsvét alkalmából:

a Szent Miklós hajó Húsvéti Gyerekhajóvá alakul Siófokon. A fedélzeten csokitojással, csillámtetoválással és húsvéti kincskereséssel készülnek a gyerekeknek április 21-én, húsvétvasárnap.

Az első hajó ünnepélyes elindítása után a településeket összekötő hajók a tavaszi a menetrend szerint közlekednek áprilisban és májusban.

Ebben az időszakban a 867 menetrendi járat mellett 529 sétahajójáratot is indít a BAHART, amelyek 8 kikötőt érintenek.

Siófokról minden nap, hétköznap és hétvégén is indulnak egyórás sétahajójáratok áprilisban és májusban is. Emellett a Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalon szombaton és ünnepnapokon a menetrendi hajók mellett gyorshajójáratok is közlekednek.