Egy hét alatt háromszor razziáztak egy fővárosi szórakozóhelyen

2019.04.19. 13:31

Hat embert előállítottak kábítószer-birtoklás gyanúja miatt egy fővárosi szórakozóhelyről – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Múlt szombaton és vasárnap hasonló akcióban 47 embert előállítottak ugyanerről a helyről.

Az V. kerületi, Kossuth Lajos utcai Fészekbe péntek reggel mentek be a rendőrök, és 19 emberrel szemben intézkedtek, közülük hatot kábítószer-birtoklás gyanúja miatt elő is állítottak.

A rendőrök a szórakozóhelyen több embernél is kábítószergyanús anyagot találtak, ezeket lefoglalták. Az előállított személyekkel szemben, akiknél a kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt mutatott, eljárást indítottak– tették hozzá.

Rendőrségi ellenőrzés a budapesti Fészek Kulturális Központban 2019. április 19-én. A rendőrök hat embert állítottak elő kábítószer-birtoklása gyanúja miattForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A belvárosi szórakozóhelyen a rendőrök a múlt hétvégén is razziáztak; a kétnapos akcióban 47 emberrel szemben indult eljárás kábítószer-birtoklás gyanúja miatt. 

A hatóságok felvételei a múlt heti razziáról:

A Fészek Művészklub elhatárolódik

A budapesti Kertész utcában 1901 óta működő Fészek Művészklub vezetősége tájékoztatja az érdeklődőket, hogy nem azonos a rendőrségi hírekben szereplő Fészek Kulturális Központtal, és semmi köze a Kossuth Lajos utcai intézményhez, mely nevében hasonlít a 118 éves Fészek Művészklubhoz - írták a héten kiadott közleményükben.