Sargentini megint Magyarországot támadja

2019.04.19. 15:14

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára búcsúzóul helyretette a Magyarországot újfent gyalázó, az EP-t elhagyó Judith Sargentinit. Erről a 888.hu írt.

A Külügyminisztérium államtitkára emlékeztetett, hogy a Soros megbízható szövetségesének számító Sargentini már a tavalyi jelentésében is hazugságokat puffogtatott hazánkra vonatkozóan, amelyeket a magyar kormány pontról pontra megcáfolt. Menczer Tamás a mostani videóüzenetében pedig Sargentini 15 perces videójában elhangzott hazugságokat cáfolta.

Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő, a Soros-Sargentini jelentés vitáján az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 11-énForrás: MTI/EPA/Patrick Seeger

Elsőként kiemelte, hogy a zöldpárti képviselő azt állította, hogy a magyar kormány és Sargentini közötti vita nem a migrációról szól, amelyet az államtitkár határozottan tagadott.

Hát dehogynem. Mindannyian pontosan tudjuk, hogy arról szól

– mondta el az államtitkár.

Ezután megcáfolta azt is, hogy Sargentinit kitessékelték volna a külügyminisztériumból ittjártakor. Mint fogalmazott, ugyanúgy jártak el vele, mint más vendégekkel, a tárgyalás előtt udvariasan bekísérték, utána pedig ki.

A megbeszélésen viszont nem történt semmi érdemi, az viszont kiderült, hogy:

ez a nő semmit sem tud Magyarországról

– jelentette ki Menczer Tamás.

Az államtitkár rámutatott arra a különös kettős mércére, hogy míg Sargentini rendszeresen aggódik a magyar sajtószabadságért, addig videójában azt nehezményezte, hogy őt újságírók, így többek közt az Origo munkatársa az utcán kérdezgeti.

Vagy lehet, hogy a sajtószabadságba az nem tartozik bele, hogy őt is lehet kérdezni. És akkor ez egy ilyen egészen furcsa, haladó felfogás

– jegyzi meg az államtitkár.

„Sargentini azt állítja, hogy megvéd minket, magyarokat. Hogy kitől? Saját magunktól.”

Íme a teljes videó: