Beismerte a lány, hogy alkoholt ivott, mielőtt ellopta a buszt

2019.04.20. 08:12

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, két hete három fiatal lány ellopott egy menetrendszerinti buszt Sándorfalván. Most az egyik lány a Borsnak mesélte el, hogy mi történt aznap hajnalban.

A buszt vezető lány a lapnak elismerte, hogy alkoholt ivott, de szerinte a jármű sofőrje sem tett semmit, hogy megállítsa őket.

Mint ismert, három fiatal lány a Csongrád megyei Sándorfalva buszvégállomásáról ellopott egy csuklós buszt.  Az eset hajnalban egy buli után történt, videofelvétel is készült arról, hogy isznak.

A lányoknak nem volt nehéz dolguk, mert a buszban benne hagyták az indítókulcsot. Miután beindították a buszt, elmentek vele egészen Szegedig, majd vissza. A hajnali buszozgatás több óráig tartott. 

Sajnos igaz, tényleg ittasan ültem a volán mögé, de nem voltam részeg  - mondta a Borsnak a buszt vezető Csilla, akinek egyébként van jogosítványa. 

Miután elindultunk, felhívtuk a sofőrt, akit ismertünk, hogy elvittük a buszt. Aztán találkoztunk vele Szegeden, de ő egy szóval sem mondta, hogy szálljunk le. Kocsival kísért minket vissza Sándorfalvára, végig én vezettem. Aztán rendőrt hívott, hogy magát mentse - emlékezett vissza a lány, aki korábban az elkötött buszt is üzemeltető közlekedési társaságnál, a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-nél dolgozott. A lap megkereste a busztársaságot is, azt válaszolták, hogy az ügyben feljelentést tettek, és belső vizsgálatot is indítottak. 

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság jármű önkényes elvétele miatt indított eljárást, de ők csak két fiatal nőt említettek, pedig a videón hárman vannak. Miközben a busszal mentek, nekimentek egy közlekedési táblának, és a busz oldala is megsérült. 

- Arra kérek mindenkit, hogy ne ítélkezzen, és ne mocskolódjon, mert meg fogom ezért kapni azt a büntetést, ami jár - próbálta a büntető törvénykönyvre hivatkozva csitítani a közösségi oldalon felháborodott posztolókat Csilla.

KAPCSOLÓDÓ CIKK