A megváltásnak az az üzenete számunkra, hogy meg kell tanulnunk szenvedni is egymásért

Kozma Imre atya a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke Petőfi-díj
Petőfi-díj, a közép-európai népek szabadságáért kitüntetés átadása
Vágólapra másolva!
Kozma Imre atya a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke a nagypéntek mai üzenetét fejtegette a Hír TV Magyarország Élőben című műsorában. Kozma atya kifejtette, hogy azzal tartozunk össze, akiért akár a szenvedést is vállaljuk, és ez nagypéntek és a megváltás üzenete is.
Vágólapra másolva!

A műsorvezető kérdésére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke elmondta, hogy ő nem lát isteni jelet abban, hogy épp a héten tört ki tűzvész a párizsi Notre-Dame-ban, viszont Kozma atya kifejtette, hogy aggódik azért az örökségért, amely örökség ezt az építészeti csodát is létrehozta.

Az atya Velkovics Vilmos műsorvezetőnek felidézte, amikor Jézus bevonult Jeruzsálembe, azt mondta,

Fotó: Bielik István - Origo

Kozma Imre atya úgy véli, sajátos világot élünk Európában, mintha a kövek hangosabban beszélnének, mint mi magunk, keresztények, európai emberek.

Kiemelte, örömteli, hogy nagypénteken gondolkodhatunk el azon, hogy húsvét üzenete miért nagyon fontos,

hiszen az valamiképpen arról szól, hogy emberi élet csak isteni erőtérben lehetséges.

Jézus Krisztus volt, aki ezt az isteni erőteret megjelenítette ebben a mi emberi világunkban, mert ez az emberi világ sajnos az erőszak világa.

Kozma atya kifejtette, hogy az isteni erőtér azt a világot jeleníti meg, hogy a rosszat jóval viszonozzuk, hogy irgalmasok vagyunk, megbocsátunk, így meg tud jelenni a szeretet ereje, ami életösztön.

- mondta el Kozma atya

Meglátása szerint Európában különösképp fontos a keresztény örökség ápolása.

Emberi élet a szenvedés gyümölcse, hiszen azzal tartozom össze, akiért szenvedni is tudok, valamiféleképp erre hívja fel a figyelmet a megváltás is,

Krisztus megváltó szenvedése és halála tanítani akarja nekünk, hogy ne elszenvedjük a gondokat, bajokat, életünk megpróbáltatásait, hanem tanuljunk meg szenvedni egymásért.

Emberhez méltón élni csak isteni erőtérben lehet – hangsúlyozta a Betegápoló Irgalmasrend Magyarországi vezetője.

Íme a teljes beszélgetés: