Félholtra verte a gyereküket, mégis hazavárja a párját az ötvöskónyi asszony

2019.04.23. 16:04

Egy középkorú férfi félholtra verte közös, öt hónapos gyereküket, majd az asszonyt is elverte. A gyereket két hete a pécsi intenzív osztályon kezelik, miközben az anyjától elvették a testvéreit. A történtek ellenére Piroska megbocsátott élettársának, és hazavárja őt a börtönből – írja a Lokál.

Az asszony és a családja az egyik rokonukhoz indult vendégségbe, amikor a férfi dührohamot kapott és brutálisan megverte az öt hónapos kisfiát és T. Piroskát is. Ahogy korábban írtuk, másnap visszatértek Ötvöskónyiba, ahol felkereste őket a családsegítő szolgálat egyik munkatársa.

Feltűnt neki, hogy a gyerek szeme alatt kék-zöld monokli van.Azonnal mentőt hívott a fiúhoz, akinek az orvosok szerint mindössze pár órán múlt az élete. Megsérült a homloklebenye, szilánkosra tört a felkarja, és alultáplált is volt.

Az eset óta a ház üres, a kapu le van lakatolva, a szomszédok két hete nem látták T. Piroskát. A Lokál a helyi kultúrháznál találta meg az asszonyt, éppen sorba állt, hogy idénymunkára jelentkezzen. Mielőtt ő került volna sorra, minden hely elfogyott.

„Fogalmam sincs, mi lehet most a kisfiammal. Még mindig a pécsi kórház intenzív osztályán ápolják, de nem látogathatom. Ráadásul a gyámhatóság az előző házasságom ideje alatt született három gyerekemet is elvette, így már nincs miért hazamennem, idős édesanyámnál lakom. Gyuri egy éve költözött hozzám, nem tudom, mi ütött belé, hogy nekiesett a kisfiunknak. Ha kiengedik a börtönből, hazavárom őt, hiszen nagyon szeretem” – mondta T. Piroska.

A helyiek viszont nem bocsátanak meg a férfinak. Sőt, szerintük az asszonynak is börtönben lenne a helye.

Gyuri egy éve került a falunkba, nem dolgozott, abból a pénzből élt, amit a gyerekek után kapott. Azt megértem, ha Piroska félt Gyuritól, és ezért nem tett feljelentést. De miért nem vitte kórházba a kicsit, aki átsírta az egész éjszakát, mire orvoshoz került? – mondta a lapnak egy helyi férfi.

T. Piroska élettársa beismerő vallomást tett a rendőrségen. Kiderült, hogy hónapok óta verte a gyereket. Ahogy írtuk, a férfit napokkal az után, hogy kiderült az eset, letartóztatták.