Világháborús bombát hatástalanítanak vasárnap a Bozsik Stadionnál, ezért a XIX. és a XVIII. kerületben is lezárásokra, forgalomkorlátozásra kell készülni. Ez a tömegközlekedést és a vasúti közlekedést is érinti.

Budapest XIX. kerületében, a Bozsik Stadionban világháborús robbanótestet találtak, aminek hatástalanítása miatt a lakók és az ott tartózkodók biztonsága érdekében kiürítik és lezárják a környéket.

Korábban a XIX. kerületi önkormányzat közölte, hogy műveleti területté válik a Puskás Ferenc utca 1-3, de ezeket az utcákat is kiürítik: Kassa utca, Pozsony utca, Feszty utca, Győrffy István tér, Czuczor utca, Hofherr A. utca, Fadrusz utca, Mészáros L. utca, Kócsag utca, Áchim A. utca, Iparos utca, Sólyom köz, Sas köz.

A XIX. kerületben a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola tornaterme lesz a befogadóhely. A gondozásra szorulók, illetve az idősek elhelyezését a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat Kertvárosi Idősek Klubja végzi.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A körzetben átmenetileg forgalomkorlátozás is várható, az intézkedés a tömegközlekedést és a vasúti közlekedést is érinti.

A XVIII. kerületi polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a kiürítés Pestszentlőrinc-Pestszentimrén három utcát – a Darányi utcát, a Hengersor utcát és a Parázs utcát – érint.

Az itt lakóknak vasárnap reggel 8 óráig kell elhagyniuk a házakat, lakásokat, ahova a területlezárás feloldása után térhetnek majd vissza.

Emiatt április 28-án 7:00 órától várhatóan 17:00 óráig, a kiürítés idejére az önkormányzat az érintett XVIII. kerületi lakosok számára befogadóhelyeket biztosít a közelben. Ez a Kondor Béla Közösségi Ház lesz, a gondozásra szoruló, illetve idős lakosok és szükség szerint gondozóik elhelyezését a Somogyi László Szociális Szolgálat biztosítja, előzetes jelzés alapján.

További információkért ajánlják a kispest.hu és a www.bp18.hu oldalakat, valamint a www.bkk.hu és a www.mavcsoport.hu oldalak híreit.

Legutóbb április 10-én a BAH-csomópontnál volt nagyobb lezárás és kiürítés világháborús bombák hatástalanítása miatt. Az előtt pedig március 23-án volt nagyobb területzárással járó hatástalanítási művelet, akkor a Duna budafoki szakaszán emeltek ki a folyóból két világháborús bombát.