Beismerő vallomást tett az Üllői úti fegyveres rabló

Vágólapra másolva!
Egy gumilövedékes revolverrel szerezte meg egy autókereskedésben dolgozó pénztárcáját, majd több embert is megkötözött; az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét, így a vád alapján 9 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy 51 éves férfi 2018 januárjában elhatározta, hogy a megélhetéséhez rablással szerez pénzt. Január 5-én belépett a XVIII. kerületben, az Üllői úton található egyik autókereskedésbe, ahová

egy gumilövedékes forgópisztolyt és gyorskötözőt is magával vitt.

A pisztolyt a kereskedésben dolgozó férfira szegezte, miközben azt kérdezte tőle, mennyi pénz van a széfben. A férfi azt válaszolta, hogy az üzletben nincs széf, csak a saját pénze. A rabló ennek az átadását követelte. Az autókereskedésben dolgozó oda is adta a pénztárcáját, benne több tízezer forinttal. A férfi eltette a pénzt, majd átment a szomszéd szobában lévő alkalmazotthoz, akit arra kényszerített, hogy hasaljon le a földre.

A gyorskötözővel hátra kötötte a kezeit, majd megpróbálta elvenni a slusszkulcsát, de megzavarta a dolgozó éppen helyszínre érkező két, köztük egy kiskorú rokona.

Miután az 51 éves férfi őket is arra kényszerítette, hogy feküdjenek a földre, a forgópisztollyal legyező mozdulatokat tett.

Elhagyta a kereskedést, de közben megfenyegette a dolgozókat, hogy bajuk lesz, ha hagyják el a helyiséget.

A nyomozók a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együtt azonosították és 2018 márciusában elfogták a fegyveres rablót.

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség a férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás és három rendbeli személyi szabadság megsértésének miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróságra.

Az új büntetőeljárási törvényben bevezetett, eljárást gyorsító szabályokat alkalmazva, a bíróságon tartott előkészítő ülésen a vádlott a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról

írta az Origónak küldött közleményében Ibolya Tibor, fővárosi főügyész

Az ítélet jogerős.