A Külügyminisztérium 11 millió forint gyorssegélyt küld Srí Lankának

Srí Lanka, merénylet
A Srí Lanka-i merényletek áldozatainak koporsóját viszik a Colombóban tartott temetési szertartáson 2019. április 23-án. A terrortámadásokat a Nemzeti Tauhít Dzsamaat nevű iszlamista szélsőséges csoport követte el húsvétvasárnap.
Vágólapra másolva!
A Külgazdasági és Külügyminisztérium 11 millió forint értékű humanitárius gyorssegélyt nyújt a terrortámadások sújtotta Srí Lanka számára – írta közleményében Magyar Levente, a minisztérium parlamenti államtitkára.
Vágólapra másolva!

A tárca a terrortámadás következményeinek enyhítésére, illetve a súlyosan sérült túlélők megsegítésére nyújt segítséget Srí Lankának.

A támogatás kiegészíti a Hungary Helps Program keretében felajánlott 9 millió forintos hozzájárulást

– áll a közleményben.

A Sri Lanka-i merényletek áldozatainak koporsóját viszik a Colombóban tartott temetési szertartáson 2019. április 23-án Forrás: MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara

A közlemény szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium megdöbbenéssel értesült a húsvéti ünnepek alatt Srí Lankán elkövetett brutális terrortámadásokról. A több robbanásból álló merényletsorozatban április 24-ig legalább 321 ember halt meg, míg a sebesültek száma 500 felettire tehető – idézték fel, hangsúlyozva, hogy ez a tömeggyilkosság

újabb bizonyíték arra, hogy a kereszténység támadás alatt áll,

annak védelme pedig minden keresztény kultúrájú állam közös kötelessége.