A Külgazdasági és Külügyminisztérium 11 millió forint értékű humanitárius gyorssegélyt nyújt a terrortámadások sújtotta Srí Lanka számára – írta közleményében Magyar Levente, a minisztérium parlamenti államtitkára.

A tárca a terrortámadás következményeinek enyhítésére, illetve a súlyosan sérült túlélők megsegítésére nyújt segítséget Srí Lankának. A támogatás kiegészíti a Hungary Helps Program keretében felajánlott 9 millió forintos hozzájárulást– áll a közleményben. 

A Sri Lanka-i merényletek áldozatainak koporsóját viszik a Colombóban tartott temetési szertartáson 2019. április 23-ánForrás: MTI/EPA/M.A. Pushpa Kumara

A közlemény szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium megdöbbenéssel értesült a húsvéti ünnepek alatt Srí Lankán elkövetett brutális terrortámadásokról. A több robbanásból álló merényletsorozatban április 24-ig legalább 321 ember halt meg, míg a sebesültek száma 500 felettire tehető – idézték fel, hangsúlyozva, hogy ez a tömeggyilkosság újabb bizonyíték arra, hogy a kereszténység támadás alatt áll, annak védelme pedig minden keresztény kultúrájú állam közös kötelessége.