Egy egri férfi többször megverte és megfenyegette az üzlettársát

Vágólapra másolva!
A két férfi közösen nyitott egy pizzériát Egerben 2017-ben, majd a 29 éves férfi udvarolni kezdett a barátja volt barátnőjének. Emiatt romlott meg a kapcsolatuk, de annyira, hogy véget akartak vetni a közös vállalkozásuknak.
Vágólapra másolva!

A vállalkozás tőkéjének nagy részét az egyik férfi adta, a másik, 29 éves férfi félmillió forinttal szállt be az üzletbe, belőle később pizzafutár lett.

Novemberben a pizzéria tulajdonosa szakított a barátnőjével. Amikor a barátja, a pizzafutár ezt megtudta, egyből udvarolni kezdett a nőnek.

Emiatt egyre feszültebb lett a kapcsolatuk. Eldöntötték, hogy befejezik a közös munkát és elszámolnak egymással. A pizzafutár ígéretet kapott, hogy a férfi kifizet neki 850 ezer forintot.

A férfi december elejéig nem fizette ki, ezért a pizzafutár kétszer, két különböző benzinkúton rátámadt.

Először a kabátjánál fogva rángatta és fojtogatta a férfit, amíg az ki nem fizetett neki ott helyben 650 ezer forintot.

Másodszor ököllel ütötte, hogy adja oda neki a maradék 200 ezret is. Karácsony után egy csavarhúzóval rongálta meg a férfi autójának szélvédőjét és letörte a fűthető visszapillantóját, amivel nagyjából 50 ezer forintos kárt okozott. Ezen kívül fenyegető üzeneteket is küldött.

Az Egri Járási Ügyészség önbíráskodással és garázdasággal vádolja a korábbi pizzafutárt. Javasolják, hogy a férfit ítéljék felfüggesztett börtönbüntetésre és rendeljenek ki mellé pártfogót.