Egyszerre két helyen csaptak le a drognyomozók

dav_vivid
Vágólapra másolva!
A Győr-Moson-Sopron és Vas megyében több helyszínen végrehajtott, összehangolt akcióban öt embert vettek őrizetbe a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Az osztrák rendőrök közreműködésével a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai és a Terrorelhárítási Központ egységei egy közös rajtaütés keretében fogtak el terjesztőket, akik Magyarország területére nagy mennyiségben hozták be és értékesítették a kábítószert.

A kábítószer beszállításakor öt férfit értek tetten a rendőrök 2019. április 22-én a késő esti órákban Harkán, ahol 3500 gramm kábítószergyanús fehér port, valamint a porciózáshoz és értékesítéshez szükséges eszközöket foglaltak le. Ezzel egy időben Kópházán is intézkedtek a rendőrök egy nővel szemben, aki szintén szerepet játszott a kábítószer behozatalának szervezésében.

2019. április 23-án éjfél körül ellenőriztek egy szombathelyi szórakozóhelyet, valamint kutatást tartottak egy szintén szombathelyi lakásban, ahol lányok futtatásával kapcsolatos feljegyzéseket is lefoglaltak.

A KR NNI Felderítő Főosztály Vagyonvisszaszerzési Hivatal a gyanúsítottaktól több helyszínen közel 121 millió forint értékben vett zár alá lakóingatlant, illetve foglalt le készpénzt, telefonkészülékeket és több nagy értékű luxusautót.

Az elfogott hat személy közül ötöt kábítószer-kereskedelem, valamint további bűncselekmények gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vették őket.