Szoros baráti kapcsolat van Bulgária és Magyarország között

NÉMETH Zsolt; VARGA Szimeon
Budapest, 2019. április 25. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (j) és Varga Szimeon, bolgár nemzetiségi szószóló sajtótájékoztatót tart, miután Németh Zsolt megbeszélést folytatott Marijana Nikolova bolgár miniszterelnök-helyettessel az Országházban 2019. április 25-én. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke azt mondta, Magyarország és Bulgária szorosan együttműködik a kereszténység védelmében és egy új közép-európai együttműködés kialakítása érdekében.
Vágólapra másolva!

„Ismétli önmagát a történelem, hiszen annak idején a kereszténység védelme érdekében fogott össze a Magyar Királyság és Bulgária, és most is szorosan együttműködik a két ország a kereszténység védelmében és egy új közép-európai együttműködés kialakítása érdekében" - mondta Német Zsolt csütörtökön, miután megbeszélést folytatott Marijana Nikolova bolgár miniszterelnök-helyettessel.

A bolgár miniszterelnök-helyettes a várnai csata 575. évfordulójára rendezett parlamenti konferencia alkalmából látogatott Magyarországra.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (j) és Varga Szimeon, bolgár nemzetiségi szószóló sajtótájékoztatót tart, miután Németh Zsolt megbeszélést folytatott Marijana Nikolova bolgár miniszterelnök-helyettessel az Országházban 2019. április 25-én Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A külügyi bizottság elnöke azt mondta, Magyarország és Bulgária részt vállal a közép-európai Három Tenger Kezdeményezésben, valamint élen jár a térségi infrastruktúra fejlesztésben is, legyen szó energetikáról vagy más területekről.

Azt is mondta, nagyon szoros a baráti kapcsolat a két ország között, a magyar-bolgár barátság napját már harmadik alkalommal ünneplik majd idén.

Varga Szimeon bolgár nemzetiségi szószóló elmondta, hogy idén novemberben Várnában kibővített Hunyadi-kiállítással kétnyelvű emléktábla-állítással ünneplik majd a magyar-bolgár együttműködést.