Rétvári Bence: A liberálisok nagy ellensége a valóság

2019.04.25. 11:17

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára adott interjút a Magyar Hírlapnak. Kifejtette, hogy a nyugati liberális demokráciákban komoly keresztényellenes tevékenység folyik, ami kiegészül a természetes, hagyományos társadalmak elleni intézkedésekkel és propagandával. Szerinte a liberálisok mindenkitől toleranciát követelnek meg, kivéve saját maguktól, ugyanis semmit nem tűrnek el, ami az ő álláspontjukkal ellentétes.

Bár a tolerancia fontosságáról beszélnek, manapság a liberálisoknál az intolerancia a legfőbb elv. Ez azt jelenti, hogy semmit nem tűrnek el, ami az ő álláspontjukkal ellentétes. Tolerancia fedőnév alatt viszont mindent támadnak, ami a természetes, hagyományos életmód részét képezi – fogalmazott a Magyar Hírlapnak Rétvári Bence, a KDNP alelnöke, Orbán Viktor EP-kampányra meghirdetett hét pontja kapcsán. A liberális hegemónia fenntartói szerinte olyan vehemenciával támadnak mindenkit, aki családról, anyáról és apáról, továbbá nemzetről és keresztény kultúráról beszél, hogy az már a vallásháborúk időszakának retorikáját idézi. Ez azonban nem erősíti, hanem kifejezetten gyengíti Európát, annak társadalmi egységét, sőt, gazdasági hátrányt is jelent.

Itthon Gyurcsány Ferenc jutott el odáig, hogy ha a magyarok nem a DK-ra szavaznak, háború lesz Európában. Ez nyilván a valóságtól elrugaszkodott elképzelés, fejtegette a politikus, felidézve: a két világháborút követően egységesülő Európa egyik alapgondolata éppen az volt, hogy az országok közötti gazdasági együttműködés jelenthet garanciát a nemzetek békés egymás mellett élésére. Ez azonban korántsem egyenlő azzal, hogy le is kellene cserélni a népességet. Láthatjuk, az európai egyesült államok eszméjének támogatói egyúttal a migráció hívei is

 - mondta az államtiktár. 

Rétvári Bence, szerint a liberálisok tolerancia fedőnév alatt mindent támadnak, ami a természetes, hagyományos életmód részét képezi.Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A migrációval nemcsak teljesen más kultúrával és identitással rendelkező emberek érkeznek, hanem konfliktusok is

Rétvári kifejtette azt is, hogy azok, akik a bevándorlási hullámmal ide érkeznek, a saját szülőföldjükön meglévő konfliktusokat is hozzák magukkal, ráadásul az európai „őslakossággal" is feszültség alakul ki. Erős identitású csoportokról van szó, egy identitását vesztett kontinensen, ami veszélyes felállás. Ezzel szemben a keresztény alapokra építkező nemzetállamok együttműködése jelent valódi alternatívát. Az államtitkár rámutatott, hogysajnos az ellenzék sem riogatásban, sem hitegetésben, sem a valóság eltorzításában nem ismer határokat. Így éppen azokat vádolják háború kirobbantásával, akik nemet mondanak a társadalmi viszályokkal járó bevándorlásra. Az ellenzék Brüsszelből a jóléti juttatások azonnali megtöbbszöröződésének illúzióját ígéri. Ez az emberek becsapása. Olyan, mint tizenöt éve a bécsi cukrászdanyitás ígérete. 

A magyarországi ellenzék és nyugati társaik elhallgatják a tényeket

Rétvári Bence arról is beszélt, hogy a kormányt támadók csúsztatnak, el akarják tagadni a migráció veszélyeit, ahogy az intoleráns nyugati liberális médiában sem jelenhet meg ellenkező tény vagy vélemény. Pedig nem az Európa jövője, hogy lecserélik a nemzeteket, attól sem gazdasági növekedést, sem békét, sem szociális biztonságot nem várhatunk, hangsúlyozta.

Szólt arról is, hogy Nyugaton már tendenciózus a keresztény jelképek támadása, illetve eltüntetése, a bevándorlók érzékenységére való hivatkozás pedig inkább csak ürügy a hagyományos értékeink szisztematikus felszámolására. A KDNP-s politikus fel is sorolt néhány botrányos esetet a közelmúltból:

  • Franciaországban az államtanács döntése után Szent II. János Pál pápa emlékművéről eltávolították a keresztet,
  • Németországban öt év alatt kétezer templomot számoltak fel,
  • a görögországi Leszbosz szigetén a ledöntött kereszt miatt nem indult eljárás, a visszaállítók ellen azonban több is,
  • a brit bevándorlási hivatal üldözött keresztényeket elutasít, míg muszlim radikálisokat befogad,
  • a Mikulást sapkás embernek nevezik, az adventi vásárt pedig téli vásárnak,
  • a temetőben fekete lepellel takarják a kereszteket Olaszországban.

Ezek az esetek nem a befogadás gesztusai, hanem az európai keresztény identitás szándékos megtagadásai.

Hozzátette, szerinte minden birodalom minden korban ideológiai alapon is állt. Korábban ezt a kereszténység jelentette, majd a huszadik században a nácizmus és a kommunizmus, a mostani brüsszeli birodalomépítési kísérlet pedig olyan valláspótlékokon alapul, mint a genderizmus és a migrációban való feltétlen hit.  Ahogy Rétvári fogalmazott, ők azok, akik elhagyták Európa keresztény gyökereit, és az inkvizítorokat megszégyenítő retorikával vetik rá magukat a velük egyet nem értőkre. Azt mondják rájuk – ránk –, hogy autokratikusak vagyunk, pusztán a bevándorlók betelepítésének ellenzése miatt. Túlfűtött érzelmekkel fenyegetnek és zsarolnak mindenkit, aki nem hisz a tömeges illegális migráció minden európai problémát megoldó »csodatévő« erejében. 

A liberálisok ellensége a valóság, és nem érdekli őket a többségi társadalom véleménye

Az államtitkár szerint az európai emberek egyre nagyobb része elégedetlen azzal a brüsszeli politikával, amely Nagy-Britanniát elüldözte, a migránsokat pedig behívta. A május 26-i európai parlamenti választás tétjével kapcsolatban Rétvári elmondta, hogy mit várhatunk azoktól, akik a nemzetállamok felszámolásában érdekeltek: 

A liberálisok egyik legnagyobb ellensége a valóság. Ezért csak még több hisztérikus kirohanásra és zsarolásra számíthatunk tőlük. Egyre kevésbé érdeklik őket a nemzetközi jogszabályok vagy a többségi döntések, vagyis a választási eredmények, s egyre távolabb kerülnek a társadalmi elvárásoktól. Ám ahelyett, hogy ezeknek megpróbálnának megfelelni, azon igyekeznek, hogy a társadalom rezdüléseire és igényeire jól reagáló politikusokat minél inkább ellehetetlenítsék, populistának bélyegezve őket. Ebben hozhat változást a május végi EP-választás.   

KAPCSOLÓDÓ CIKK