Kiégették a bejárati ajtókat az egész országban garázdálkodó betörők

ORSZÁGOS ÖSSZEFOGÁSSAL KERÜLTEK RENDŐRKÉZRE , Paksi betörés
Vágólapra másolva!
Az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálásával a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai, a Paksi- és a Budaörsi Rendőrkapitányság rendőreivel közösen fogták el az ajtólapégetős betörőket. Az ország számos pontján követhetett el betöréseket és autófeltöréseket a háromfős társaság.
Vágólapra másolva!

A Paksi Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy férfi ismeretlen tettesek ellen, akik április 5-én az éjszakai órákban

a műanyag bejárati ajtót kiégetve jutottak be a házába,

ahonnan laptopot és pendrive-ot loptak el, majd a ház udvarán parkoló autóból is elemeltek egy pendrive-ot, USB-kábelt és pénzt is magukkal vittek.

Forrás: Police.hu

A betöréses lopás helyszínének közelében valaki egy másik családi házba is megpróbált ugyanezzel a módszerrel betörni, kiégette az ajtólapot.

Még ugyanezen az éjszakán, szintén Pakson, egy, az utcán parkoló autó ablakát is betörte valaki. Iratokat és pénzt lopott el.

Forrás: Police.hu

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság látókörébe került egy budapesti társaság, amely az adatok szerint az ország számos pontján követhetett el hasonló módszerrel bűncselekményeket. Végül az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálásával a Tolna megyei rendőrök a Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársaival közösen, szervezett akcióban, Budapesten fogták el a háromfős bandát.

Forrás: Police.hu

A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a betörők számos bűncselekményt követhettek el

Fejér megye, Somogy megye, Pest megye és Budapest területén is.

Országos összefogással kerültek rendőrkézre Forrás: Police.hu

A nyomozás sikerességéhez és az elkövetők kézre kerítéséhez a Pest Megyei-, a Budapesti-, a Fejér Megyei-, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársainak közreműködése is nagymértékben hozzájárult – olvasható a rendőrség oldalán.

Forrás: Police.hu

A paksi betörésekkel kapcsolatban, elfogásuk után, a helyi rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgattak ki

egy 22 éves budapesti nőt, a 36 éves élettársát és egy Gyálon élő, 28 éves férfit is.

Forrás: Police.hu

Mivel a 36 éves budapesti férfival szemben több elfogatóparancs is érvényben volt, ezért őt a börtönbe vitték a kihallgatása után. A 22 éves nőt és a 28 éves férfit pedig őrizetbe vették a paksi rendőrök, majd kezdeményezték az ügyészségnél előzetes letartóztatásukat.

Forrás: Police.hu

A Szekszárdi Járásbíróságon kedden elrendelték a letartóztatásukat.