Három év börtönre ítélték a hármas halálos balesetet okozó sofőrt

Vágólapra másolva!
Jogerősen 2 év 10 hónap fogházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék pénteken azt a férfit, aki három halálos áldozatot követelő közúti balesetet okozott 2017 októberében Debrecenben, a 4-es főút elkerülő szakaszán.
Vágólapra másolva!

Egy férfi, aki 2003-ban szerzett jogosítványt és 14 év alatt 700-800 ezer kilométert vezetett balesetmentesen, 2017. október 3-án este 10 óra után borult időben haladt autójával Bocskaikert felől Debrecen irányába, a 4-es főút Debrecent elkerülő szakaszán, a 354-es úton.

Közvilágítás nem volt, a sofőr nedves, töredezett, hullámos felületű úton autózott, alig volt forgalom. A Bocskaikert és Debrecen-Józsa között már 110-120 km/h-val száguldozott a csúszós úton, vagyis az ilyenkor megfelelő sebességnél jóval nagyobb sebességgel haladt, amikor a férfi "nagyfokú figyelmetlensége" folytán

áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő autóssal.

A vétlen autó 20 éves sofőrje és a hátul ülő 23, valamint 41 éves utasa is a helyszínen meghalt, két másik utas pedig életveszélyesen megsérült.

A balesetet okozó sofőr 8 napon túl gyógyuló sérülésekkel megúszta a karambol.

A kettőnél több ember halálát okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt eljáró törvényszék ma helybenhagyta a Debreceni Járásbíróság elsőfokú ítéletét, amelyben 2 év 10 hónap fogházbüntetésre ítélték a férfit, de annyiban súlyosbította, hogy 3 év helyett 4 év 6 hónapra tiltotta el a férfit az autóvezetésről.