Ahogy azt korábban megírtuk, Bangóné Borbély Ildikó élő adásban patkányozta le a Fidesz-szavazókat. Mint emlékezetes, az MSZP országgyűlési képviselőjétől azt kérdezték az ATV reggeli műsorában, hogy miért nő a Fidesz támogatottsága, mire Bangóné válasza egyszerűen az volt, hogy szerinte sok a patkány az országban. Bangóné a legutóbbi felmérések eredménye alapján ezzel a kijelentésével körülbelül 3 millió magyar embert patkányozott le. Bár mind Bangóné, mind az MSZP szánalmas magyarázkodásba kezdett az esetet követően, tényleges megbánásra, egy tisztességes bocsánatkérésre azóta se került sor. Ennek oka pedig nyilvánvalóan csak az lehet, hogy Bangóné egyszerűen óvatlanul kimondta azt, amit a szocialista politikusok gondolnak a magyar választókról. Ekkora gyűlölet él a választásokat sorra elbukó, alkalmatlan szocialistákban a választókkal szemben.

Bangóné Borbély Ildikó politikai pályafutása egy gyűlöletkampánnyal kezdődött: ő volt a határon túli magyarok állampolgársága elleni Gyurcsány-kampány arca. Így egyáltalán nem meglepő, hogy a gyűlölet megint ilyen erővel robbant ki belőle.

Bangóné Gyurcsányék plakátarcaForrás: Pesti Srácok

Mint arról beszámoltunk, az MSZP országgyűlési képviselőjétől azt kérdezték az ATV reggeli műsorában, hogy miért nő a Fidesz támogatottsága, és csökken az MSZP-é, mire Bangóné válasza egyszerűen az volt erre, hogy sok a patkány az országban. Bangóné a legutóbbi felmérések eredménye alapján ezzel a kijelentésével körülbelül 3 millió magyar embert, Fidesz-szavazót patkányozott le.

Íme a döbbenetes videó:

Az MSZP mellébeszél, és mentegeti Bangónét

Az MSZP-t is kérdeztük Bangóné gyalázatos szavairól, de csak egy semmitmondó álválaszt küldtek. Ezt aztán megismételték az Indexnek is, az ellenzéki propagandaoldal pedig lehetőséget is adott a szocialistáknak arra, hogy válasz helyett hosszan nyomják a propagandaszöveget.

Arra a kérdésre, hogy mi az álláspontjuk Bangóné szavait illetően, a szocialisták szánalmas módon azt mondták, hogy szerintük nem azért támadják az MSZP-Párbeszéd összefogást, mert a képviselőjük lepatkányozott 3 millió választópolgárt - vagyis, ezek szerint ezzel semmi gond nincs szerintük -, hanem mert az "MSZP-Párbeszéd minden közvélemény-kutatás szerint a legnagyobb és legerősebb Európa-párti ellenzéki erő." Ezt pedig szerintünk "a hatalom emberei és kiszolgálói sem lenyelni, sem kiköpni nem tudják". 
Tehát, ha jól értjük, azért, mivel a Fidesz fél az MSZP-től. Ilyen az ellenzéki abszurd: szerintük a biztos pártválasztók körében 50 százalék felett álló Fidesz megijedt a 10 százalék környékén táncoló MSZP-Párbeszéd szövetségtől. Körülbelül ennyire ijedhet meg az oroszlán a kisegértől.

Budapest, 2018. október 9. Bangóné Borbély Ildikó, a testület MSZP-s tagja az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2018. október 9-énForrás: MTI/Kovács Attila

Arra a kérdésre, hogy összhangban áll-e ez a kijelentés az MSZP véleményével, politikájával, megint egy kínos és nagyon gyenge választ adott a baloldali párt sajtóosztálya: "Az MSZP az a párt, amelyik még azt a fideszes szavazót sem nevezte patkánynak, amelyik valóban harapott." 
Ezt az értelmezhetetlen mondatot sikerült kipréselnie magából egy nap gondolkodás után az MSZP sajtóosztályának, majd olyan "ügyekkel" hozakodtak elő, amelyeknek semmi köze nincs Bangóné vállalhatatlan, durva és gyűlölködő kijelentéséhez.

Az anarchista Tordai gyalázatosan mentegeti Bangónét

Az egyik legelképesztőbb reakciót Tordai Bence az MSZP szövetségese, a Párbeszéd képviselője produkálta az ATV-ben. Azzal mentegette Bangónét, hogy ez csak egy szerencsétlen átkötés volt, mert Bangóné szeretett volna a budapesti patkányokról beszélni. A rendszeresen anarchista hőzöngéseivel kitűnő Tordai egészen megdöbbentő módon még azt is mondta, hogy a jó szándékot nem vitatta el az MSZP-s képviselőtől. 

De vajon hogy lehet jó szándékkal lepatkányozni egy másik embert? És hárommilliót? Nyilván sehogy.

Tordai Bangónét mentegető terelésének a lényege az volt, hogy Bangóné valójában nem a Fidesz-szavazókat patkányozta le, hanem a kérdésről, úgymond át akart kötni a patkányok okozta problémára. Csakhogy ez nyilvánvalóan hazugság, csak meg kell hallgatni, mint mondott Bangóné. Ő ugyanis szókimondónak nevezte a hasonlatát, majd így folytatta: "Sok a patkány Magyarországon, ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten".

Vagyis teljesen egyértelmű:  Bangóné nem "átkötni" akart a patkányokra, hanem egyértelműen fordítva tette: a patkányokról "kötött át" a választókra, vagyis a választókat a patkányokhoz hasonlította. 

Bangóné csak kimondta a szocialisták gyűlölködő véleményét, ezért falaznak neki

Bangóné és az MSZP szánalmas magyarázkodása még a szokásoshoz képest is megdöbbentő. Nem csak tényleges megbánásra, egy tisztességes bocsánatkérésre nem került sor, de még egy épkézláb mentegetőzés sem sikerül. Ennek oka pedig nyilvánvalóan az, hogy Bangóné Borbély Ildikó egyszerűen nem tudta, hogy egy televízió stúdiója nem egy szocialista pártgyűlés, és őszintén kimondta azt, amit a szocialista politikusok gondolnak a választók többségéről (ahogy azt összeállításunkban bizonyítottuk is). Olyan szintre emelkedett a gyűlölet a kormány mögött álló jobboldali választókkal szemben az MSZP-n belül, hogy már nem is képesek türtőztetni magukat. 

Ez a magyarázat arra, hogy miért hunynak szemet párttársuk ilyen durva és gyűlölködő kijelentése felett. Mert ők maguk is ezt gondolják. Bangóné ki is mondta.

Kocsis Máté: Bangónénak távoznia kell a közéletből

Egészen példátlan, hogy egy politikus ilyen mértékben sértegesse a választókat, Bangóné Borbély Ildikónak távoznia kell az Országgyűlésből és a közéletből is – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Bangóné Borbély lldikó patkányozására. „Ha önszántából nem távozik, akkor az MSZP illetékes testületeinek a kötelessége, hogy visszahívja" – tette hozzá.

Rogán Antal: Bangóné hárommillió magyart patkányozott le

Bangóné 3 millió magyar embert patkányozott le - reagált Rogán Antal a patkányozásra a Bayer Show-ban, a Hír TV-n (az interjú vasárnap este 21 óra 5 perctől lesz látható). Ez is a vesztes választásokat követő ellenzéki forgatókönyv része - mondta a miniszterelnök kabinetfőnöke.

Ha a színjátszás és a hazudozás nem jön be, a szocialisták a velük egyet nem értő szavazókat szidják és minősítik 

- tette hozzá.