A XXI. Század Intézet regionális igazgatója, Kiszelly Zoltán politológus volt a vendége az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorának, aki elmondta, hogy szerinte tízből kilenc ember számára egyértelmű, hogy Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő megsértette politikai ellenfele, a Fidesz szavazóit. A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület (MPEE) megdöbbentőnek tartja Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő választópolgárokat otromba jelzővel illető kijelentését.

Kiszelly Zoltán Bangóné Borbély Ildikó napokban tett nyilatkozatáról - melyben az ellenzéki politikus úgy válaszolt a Fidesz támogatottságának növekedéséről szóló kérdésre, hogy sok a patkány Magyarországon - azt mondta: ez egy olyan mondat, amiből egyértelműen azt lehet kihallani, hogy a Fidesz szavazóira értette.

Kiszelly Zoltán hozzátette: a Fidesz jól reagált a helyzetre azzal, hogy azt mondta: a kormánypárt megsértett szavazói a szavazófülkében tudnak a legjobban válaszolni Bangóné állítására.

A patkányozó Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselőForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Magyar Polgári Együttműküdésért Egyesület az MTI-hez szombat este küldött közleményében azt írta: megengedhetetlennek tartják, hogy a politikai kommunikáció ennyire mélyre süllyedjen. "A sokakat sértő közönséges hangnem helyett a választópolgárok emberi méltóságának tiszteletben tartásában hiszünk" - tették hozzá.

Az ellenzéki politikus a napokban úgy válaszolt egy, a Fidesz támogatottságának növekedéséről szóló kérdésre, hogy sok a patkány Magyarországon.