Országos kampányt indít a Fidesz, országjárásba kezd a párt

- vote Horizontal
People listen as Hungarian Prime Minister Viktor Orban delivers his speech during the last campaign event of his Fidesz party in Szekesfehervar, Hungary on April 6, 2018. - Hungarians vote in elections on April 8, 2108 that polls suggest will give Prime Minister Viktor Orban athird consecutive term. (Photo by FERENC ISZA / AFP)
Vágólapra másolva!
Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatón jelentette be, hogy országjárásba kezd a Fidesz. A kormánypárt a következő hetekben európai parlamenti választási fórumokat tart az egész országban.
Vágólapra másolva!

A május 26-i európai parlamenti választás előtt országos kampányt indít a Fidesz, amely országszerte tart fórumokat.

A tervek szerint közel 220 választási fórum lesz,

ahol a Fidesz vezető politikusai és EP-képviselőjelöltjei lesznek az előadók - mondta Hidvéghi Balázs. A politikus a fórumok célját is meghatározta:

minél több emberhez eljussanak, minél több választópolgárral tudjanak személyesen is találkozni és beszélni a választás tétjéről.

Hangsúlyozta továbbá, hogy az EP-választásnak soha nem volt még akkora tétje, mint most.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az emberek a jövőről döntenek, arról, hogy az Európai Unió a nemzetek Európája és az európai emberek közössége marad-e vagy e helyett bevándorlókontinenssé válik.

- mondta Hidvéghi Balázs. Meglátása szerint a brüsszeli vezetők nem adták fel a bevándorláspárti terveiket:

  • fel akarják gyorsítani a migrációt,
  • be akarják engedni a gazdasági és illegális migránsokat, valamint
  • különböző betelepítési programokat akarnak indítani, nevezzék azt akár betelepítési kvótának vagy áttelepítési mechanizmusnak,
  • migránsvízumot akarnak bevezetni, és
  • általában még több pénzt, több európai forrást akarnak költeni a bevándorlásra.

A Fidesz kommunikációs igazgatója fontosnak tartja, hogy minél több magyar emberhez eljussanak ezek az információk, hogy mindenki lássa, mi a választás tétje. Erről szól Orbán Viktor 7 pontos programja a bevándorlás megállítására - jegyezte meg. Elmondta azt is, hogy a

választási fórumok nyilvánosak lesznek,

és a Fidesz honlapján elérhetők a helyszínek és további információk.

Választási esélyekről

Az EP-választási esélyekről szóló kérdésre válaszolva Hidvéghi Balázs azt mondta, erősödik azok hangja Európában, akik nem kérnek az erőltetett bevándorlásból, és akik szerint a nemzetek Európája érték. A Fidesz politikusa abban bízik, hogy ez az oldal képes lesz megállítani a "bevándorláspárti nyomulást" Európában. Hozzátette, azért is küzdenek, hogy az Európai Néppártban (EPP) is sikerüljön megállítani a bevándorláspárti erőket, hogy az EPP visszatérjen a kereszténydemokrata, nemzetben gondolkodó útra.