Legalább két tatabányai iskolában fajtalankodott a pedofil hitoktató

Vágólapra másolva!
Több tatabányai általános iskolában is tartott erkölcstan-órákat az a hitoktató, akit pedofíliáért és pornóvideók készítése miatt ítéltek el. Álítólag az egyik gyerek panaszkodott az osztályfőnökének, így derült ki az eset. Később az is kiderült, hogy a férfi hasonló esetek miatt már volt börtönben.  
Vágólapra másolva!

Annak az iskolának az igazgatónője, ahol a férfi hittant tanított, nem járult hozzá, hogy az iskola nevét leírjuk, annyit azonban elárult, hogy 2018 márciusától tanított náluk, heti egy órában, és korábban nem volt panasz a tanár viselkedésére.

Csak akkor értesült az esetről, amikor az egyik gyerek, akit molesztált, elmondta az osztályfőnöküknek. Azonnal hívták a rendőröket, akik fél órával később őrizetbe vették a férfit, és onnantól kezdve soha többé nem látták az iskolában.

Hozzátette, hogy mivel a hitoktató nem az iskola alkalmazottja, ezért semmit nem tudott korábbi életéről, például, hogy rendelkezik-e erkölcsi bizonyítvánnyal.

Arról nem nyilatkozott, hogy hányadik osztályba jártak a tanár által molesztált diákok, azt azonban elmondta, jelenleg is az iskola tanulói, és hogy

minden létező módon próbálnak segíteni nekik, hogy feldolgozzák a történteket. Ebben segítenek a rendőrök, a szülők, a kollégák, és egy pszichológus is.

Egy idős férfi, aki a kerítés előtt várta unokáit, megbotránkoztatta a hír:

Abban viszont minden szülő egyetértett, hogy egy ilyen tanárnak semmi helye diákok között.

- mondta egy parkolóban várakozó anyuka.

- tette hozzá egy másik anyuka.