Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában az EP választásról, a patkányozásról, de sportági vezetőként a mai gyerekek egészségi állapotáról is beszélt.

A politikus azon lapértesülésekre, amelyek szerint Manfred Weber esélyei romlottak az Európai Bizottság elnöki posztjának megszerzése ügyében úgy reagált, hogy ezekben a találgatásokban semmilyen újdonság nincsen, a választások előtt négy héttel mindenki számolgat, oszt, szoroz. Véleménye szerint akik előre leosztanak posztokat, azok egy dolgot felejtenek el, mégpedig az emberek létét, akik majd május 23-26. között döntenek majd arról, hogy kik kerüljenek be az Európai Parlamentbe, mely szervezetek legyenek erősebbek, gyengébbek. Egy téma biztosan megkerülhetetlen, ez pedig a migráció – tette hozzá a Fidesz alelnöke. Megjegyezte, május végén az emberek a bevándorlást támogatókra vagy az azt ellenzőkre szavaznak majd.

Németh Szilárd úgy látja, a bevándorlást ellenzők tábora egyre erősödik, ezt személyesen is megtapasztalta a mostani aláírásgyűjtés kapcsán, amelyik a kormányfő hétpontos elképzeléséről szól. A hétvégéig a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghy Balázs szerint már több mint egymillió támogató aláírást sikerült összeszedni. Arra a kérdésre, hogy megvan-e szabva, hogy mennyi támogatást kell összegyűjteni, Németh Szilárd úgy felelt, hagyni kell az embereknek a véleményük kifejtését, hozzátéve, aki a nevét adja egy ilyen kezdeményezéshez, az azt is megmutatja, hogy melyik oldalon is áll. Ez az aláírásgyűjtés nagyon jó alkalom a párbeszédre, ahogy az az országjárás is, amit a Fidesz-KDNP szövetség a mai naptól kezd meg. A különböző találkozókon, lakossági fórumokon is meg kell adni az embereknek a lehetőséget, hogy elmondhassák erről a fontos kérdésről is a véleményüket.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.