Vádat emeltek a migráns ellen, aki megerőszakolt egy lányt Budapesten

2019.04.29. 10:14

Bezárta a lányt a giroszüzlet mosdójába. Először azt mondta, ha megcsókolja, elengedi, de hazudott. A csók után erőszakolta meg.

A vádirat szerint a 19 éves afgán férfi az V. kerületben, a József Attila utcában dolgozott egy gyorsétteremben. Szeptember 9-én, hajnali 2 óra körül egy, a belvárosban szórakozó nő megkérte, hogy engedje meg, hogy a gyorsétterem mosdóját használhassa. A férfi a személyzeti mosdóhoz kísérte, és az ajtó előtt várt. Közben többször megpróbált benyitni a WC-be. 

Forrás: BRFK

Mikor a nő ki akart jönni, belépett, és belülről kulcsra zárta az ajtót, a kulcsot pedig kivette a zárból. Aztán kényszerítette a lányt, hogy csókolja meg. Azt ígérte, hogy utána kiengedi. 

A kényszerhelyzetben lévő lány ezt meg is tette, a férfi ennek ellenére szexuálisan zaklatta. 

A lány egy, az étterem előtt álló embertől kölcsönkért egy telefont, arról hívta a rendőröket, akik azonban mire kiértek, a férfi elmenekült. A férfi ezután Ausztriába menekült, onnan hozták haza, és emeltek most vádat ellene.

Közben az is kiderült, hogy a férfi a vád szerint más nőket is zaklatott szexuálisan: előbb júniusban a VII. kerületben egyedül sétáló nőnek mutogatta a nemi a szervét, aztán erőszakkal átkarolt és fogdosott egy nőt. 
A halmazati szabályok alapján akár tíz évet is kaphat.