Simon Attila István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára kedden Békéscsabán, egy nevelőszülői fórumon vett részt. Az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a kormány célja az, hogy a gyermekvédelemben részesülő gyermekek és fiatal felnőttek minél magasabb arányban legyenek nevelőszülőknél. Ennek érdekében tavaly országos kampányt is indítottak, mely májusban, Budapesten fog véget érni. 

A minisztérium által a nevelőszülők toborzása érdekében indított, Befogadlak elnevezésű országos kampány egyik utolsó állomásán - amelyen több száz nevelő és fiatal vett részt - Simon Attila István jelezte, hogy a tavaly ősszel indított akció idén május végén fejeződik be.

A kép illusztrációForrás: MTI/Mónus Márton

 A minisztérium tervei szerint a nevelőszülői toborzás kampányzáró akkordja május 19-én a fővárosban, a Várkert Bazárban lesz, ahol

a tárca arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy mekkora szükség van a nevelőszülői hálózatra és a nevelőszülők munkájára.A helyettes államtitkár a gyermekvédelemben nevelkedő gyermekek, illetve fiatal felnőttek számát több mint 20 ezerre becsülte, akiket több mint 5300 nevelőszülő gondoz.

Kitért arra is, hogy az újabb nevelők bevonásának értékelése eltart egy ideig, hiszen az állami hatóságok komoly szakmai szűrések után engedélyezik a jelentkezőknek, hogy nevelőszülői feladatokat vállaljanak.