Az ENSZ egyik emberi jogokkal foglalkozó biztosa, Fionnuala Ní Aoláin levelet írt a magyar külügyminiszternek, amely szerint az elítélt szír terrorista, Ahmed H. jogai sérültek Magyarországon. Minderre a Külgazdasági és Külügyminisztérium azt közölte, hogy felháborító és abszurd az ENSZ biztosának levele, a magyar törvények világosak, és a magyar emberek biztonságát szolgálják.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn számolt be arról, hogy Judith Sargentini után az ENSZ is a terrorista Ahmed H. mellé állt a magyar emberekkel szemben. Az ENSZ egyik emberi jogokkal foglalkozó biztosa, Fionnuala Ní Aoláin ugyanis levelet írt a magyar külügyminiszternek, amely szerint Ahmed H. jogai sérültek Magyarországon - közölte a külügyminisztérium.  

Az ENSZ biztosa kritizálja a magyar törvényeket és a magyarországi eljárást, illetve azt is, hogy a magyar kormány a nemzeti konzultációban egy szerinte „rágalmazó kampányban" használta fel Ahmed H.-t. Az ENSZ biztosa szerint a terrorizmusra vonatkozó magyar törvények sértik az emberi jogokat, így tehát Ahmed H., vagy ahogy a levélben szerepel Mr. Hamed nem terrorista - közölte a KKM.

Részlet a levélből, amiben az szerepel, hogy Ahmed H. nem terroristaForrás: Origo

A minisztérium szerint felháborító és abszurd az ENSZ biztosának levele. A magyar törvények világosak, és a magyar emberek biztonságát szolgálják. Továbbra is terroristának tekintünk mindenkit, aki a magyar határt és a határt védő rendőröket megtámadja - olvasható a közleményben.

Ebben a részben is Fionnuala Ní Aoláin próbálja mentegetni Ahmed H.-t. Az ENSZ embere szerint nem történt terrorcselekményForrás: Origo

Az ENSZ biztosát Soros György emberének tekintjük, hiszen a Nyílt Társadalom Alapítvány egyik vezetője. 

Látható, hogy Brüsszelben és az ENSZ-ben a bevándorláspárti erők közösen a terrorista Ahmed H. mellé álltak a magyar emberekkel szemben, ezt abszurdnak és elfogadhatatlannak tartjuk 

- közölte a külügyminisztérium.