Azt próbálta megmagyarázni Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester közösségi oldalán, hogy a NAV végrehajtást indított családi cégük ellen. A balliberális politikus elsősorban nem magát, hanem a médiát hibáztatta azért, mert az ügy nyilvánosságra került, és emiatt beszélnie kell róla. 

Tegnap beszámoltunk róla, hogy a cégadatbázis nyilvántartása szerint a NAV 2019. április 8-án végrehajtást indított Márki-Zay Péterék bábacége, a Te Szülésed Kft.-vel szemben, mivel vélhetően nem lettek időben befizetve a közterhek. A politikus közösségi oldalán reagált a kellemetlen hírre, amelyben azt írta,  

szégyelli magát az adminisztratív hiba miatt. 

A bocsánatkérés mellett persze nyakatekert magyarázkodásba kezdett: azért, mert a szabálytalanság kiderült, a médiát okolta. 

"A NAV INKASSZÓJA egy augusztusban elfelejtett utalás miatti tételt már rendezett is, mielőtt a közlemény megjelent volna - a cég egyébiránt éppen a folyamatos támadások miatt szüntette be tevékenységét, a korábbi elmaradásra is ezért derült most fény" - fogalmazott a balliberális politikus, aki szerint a családi vállalkozást ért "folyamatos támadások miatt" kell magyarázkodnia. 

Márki-Zay Péter polgármester a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésének kezdete előtt a városháza dísztermében 2018. március 19-énForrás: MTI/Ujvári Sándor

Az már korábban is kiderült, hogy a Te Szülésed Kft. adózása körül valami nagyon nincs rendben. Elsőként az Origo számolt be róla, hogy Márki-Zayék bábacégénél mind a 2016-os, mind a 2017-es évben eltűnt az általuk a cég honlapján feltüntetett adatokból kiszámolható árbevétel fele. Feltehetően a hódmezővásárhelyi polgármester és felesége így akarta elkerülni az adó egy részének befizetését. Az eset azért különösen kellemetlen, mivel ezekben az években - az azóta polgármesterré lett - Márki-Zay Péter volt a cég ügyvezetője és tulajdonosa is.