Hétfő után kedden is bírálta a főpolgármester-jelölti ellenfelét Puzsér Róbert, ezúttal kampánycsapatán keresztül. A humorista stábja arról írt mai bejegyezésében, hogy alkalmatlannak tartják a parkolási botrányba keveredett Karácsony Gergelyt Zugló és az MSZP-Párbeszéd pártszövetség vezetésére. Szerintük mindezt a tegnapi, általa meghirdetett rövid testületi ülésen demonstrálta, ahol még saját szövetségese is szembefordult vele.

Hétfőn 10 órára rendkívüli testületi ülést hívott össze Karácsony Gergely azért, hogy szélesebb plénum előtt magyarázkodhasson a zuglói parkolási botrány kapcsán. Stratégiája azonban nem igazán jött be, hiszen a közgyűlés komolyabb eredmények nélkül zárult. Ellenfele, a Jobbik és az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt, Puzsér Róbert kihasználta a zuglói polgármester ügyetlenkedését, és ezúttal stábján keresztül kommentálta a történteket. "A Sétáló Budapest csapata megdöbbenéssel és szánakozással vegyes értetlenséggel fogadta a zuglói képviselőtestület tegnapi döntését" - így indított a humorista csapata a Facebookon, hogy aztán érthetetlenségének adjon hangot, amiért az MSZP saját főpolgármester-jelöltje ellen szavazott. 

Ezzel Karácsony Gergely egyetlen rövid testületi ülésen demonstrálta, hogy se a kerületet, se az őt támogató pártszövetséget nem képes vezetni 

- fogalmaztak posztjukban, hozzátéve, hogy igenis lett volna lehetősége Karácsonynak tenni a parkolási maffia ellen az elmúlt két évben. 

Sajnálatos, hogy Karácsonyt kizárólag az sarkallta cselekvésre, hogy kiderült az érintettsége, a bűnös asszisztálása a közvagyon megkárosításában. 

"Eső után, kampány előtt köpönyeg" - fejezték be Puzsérék a bejegyzésüket. 

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje és Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt egy asztalnál a Centrál kávéházban 2019 márciusábanForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy hétfőn beszámoltunk róla, Puzsér a képviselő-testületi ülés kezdetére is időzített egy posztot, amiben talán minden eddiginél keményebben bírálta Karácsonyt. "Polgármesternek alkalmatlan, közszereplőnek szavahihetetlen, politikusnak hitvány, programját lopja, politikáját a legfrissebb mérésekhez szabja" – írta bevezetésként, hogy aztán hozzátegye, ellenfelének semmilyen terve nincs Budapestre nézve, azért, mert számára a főpolgármesterség csupán egy ugródeszka "a még több hatalomhoz". Mindezek után  

teljesen váratlanul visszalépésre szólította fel Karácsonyt. 

A parkolási botrány után minden valamirevaló demokráciában vissza kellene lépnie” – szögezte le a humorista. Ismert, az ellenzék alaposan összeveszett azon, hogy az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum képviselői Puzsér, a Jobbik és az LMP megkérdezése nélkül bejelentették az ellenzék közös budapesti polgármesterjelöltjeit. A vita annyira eldurvult, hogy a humorista a történtek miatt visszalépett az előválasztástól, azóta pedig finoman szólva sem közeledtek egymáshoz az álláspontok.