Vállalhatatlannak nevezte a szocialista Bangóné Borbély Ildikó kijelentését Farkas Örs politikai elemző az M1 reggeli műsorában.

Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő az ATV csütörtök reggeli műsorában arra az újságírói kérdésre, miért nő a kormánypártok támogatottsága, úgy válaszolt: „sok a patkány Magyarországon”.

Farkas Örs az M1-en felidézte, Bangóné már korábban is „zászlóshajó” volt az ellenzéki extravagáns akciókban a sajtófigyelem érdekében, az Országgyűlésben, valamint a közmédia épületében is. Értékelése szerint korábbi megszólalásai még a „vicces” kategóriába tartoztak, mostani mondata viszont nagyon durva sértése a magyar választóknak.

Az elemző szerint a szocialisták kapkodtak a válasszal, köztük Ujhelyi István, aki próbált támadással válaszolni, és patkánykormányzásról beszélt. Mikor azonban kiderült, hogy a baloldali szavazók többsége is elítéli a történteket, és több ellenzéki párt is elhatárolódott, néhány nap után felismerték a helyzetet, és kihátráltak.

Farkas Örs azt mondta, a politikában van egy határ, amit nem érdemes átlépni, mert visszatetszést kelt. Bangóné Borbély Ildikó most ezt a határt átlépte. Az elemző felvetette, hogy ezek után a szocialisták miért ragaszkodnak ennyire Bangóné személyéhez.