Bangóné Borbély Ildikó és az MSZP patkányozásáról volt szó a Hír TV Keménymag című műsorában. A stúdióban volt két élő patkány is és mindegyik vendég hozott magával egy plüsspatkányt.

A Hír TV Keménymag című műsora arra vállalkozott, hogy megfejtse, mit is szeretne üzenni a választóknak az MSZP. 

A műsor elején Jeszenszky Zsolt politikai hobbista vallott színt: 

Mindannyian patkányok vagyunk, én meg különösen, mert '72-es születésű vagyok, ezért én patkány vagyok amúgy is." 

Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa azért gyorsan hozzátette: mármint a kínai horoszkóp szerint.

Egy dolog biztos - vette át a szót a PestiSrácok.hu újságírója, Dezse Balázs -, hogy Bangóné már nagyon régóta építi ezt az egész patkánynarratívát. Emlékeztek, volt az, amikor négy lábbal állt a földön, aztán nyuszijelmezben pózolt, tehát ott már megérkeztünk a rágcsálókhoz. 

Jeszenszky Zsolt a televíziós adást ismételten visszanézve megállapította, Bangóné úgy érezte, hogy „egy hirtelen támadt zsenialitás bukkant fel belőle".

Apáti Bence szerint kis létszámú, de annál radikálisabb, szűk mag maradt meg az ellenzéki pártok környékén, ezt a magot kell valahogy mozgósítani. Nem a győzelemért, hanem egyáltalán a bejutásért.

A Keménymag tagjai hosszan beszéltek a Bangóné-jelenségről, melyet végül Jeszenszky Zsolt úgy foglalt össze, hogy az MSZP-nek amúgy Bangónéra nincsen szüksége, de annyira hangos és annyira agresszív, hogy tényezővé vált, így előállt egy olyan helyzet, hogy  Bangóné az MSZP egyik meghatározó arcává vált, amellett, hogy teljesen méltatlan erre a szerepre a szellemi kvalitásai miatt. 

Ujhelyi István Bangóné Borbély Ildikó ATV-s nyilatkozata után már patkánykormányzásról beszélt, nem sokkal később pedig arról, mégsem "rúgják ki maguk alól a rothadt hatalommal szemben meglévő morális mankót".

A fordulatokban gazdag eseményekkel kapcsolatban Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa azt mondta: Egy nap alatt háromszor buktak bele a dologba. 

A teljes műsort itt láthatja.