A választók 78 százaléka nem tartja helyesnek a szocialista Bangóné Borbély Ildikó patkányozó kijelentését - derül ki a Nézőpont kutatásából, amit az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában ismertetett az intézet elemzője.

Tóth Erik elmondta, hogy az online kutatás szerint a megkérdezettek 54 százaléka egyenesen felháborítónak, elfogadhatatlannak tartja a politikus szóhasználatát, és 43 százalék szerint Bangónénak minden tisztségéről le kellene mondania. A patkányozó kijelentés egyben látkép a magyar ellenzékről, ami elvesztette mérsékelt jellegét, és lassan már demokratikusnak sem lehet nevezni - tette hozzá Tóth Erik. 

A megkérdezettek 54 százaléka egyenesen felháborítónak, elfogadhatatlannak tartja Bangóné patkányozásátForrás: MTI/Soós Lajos

Ha az MSZP-ben folytatódik a bénaság, és nem tudnak kihátrálni Bangóné kijelentése mögül, az nemcsak az európai parlamenti választási kampányukat teheti semmissé, de az önkormányzati választásokig felszámolhatja a párt mögött álló tábort  - mondta Tóth Erik.

Az elemző szerint a majálisok, amelyek egy része el is maradt, azt mutatták, hogy az ellenzék még rosszabb állapotban van, mint az elmúlt évi választások után. Az elhangzott beszédek nem találkoztak a társadalmi valósággal.