Civilek megelégelték a szocialisták gyűlöletkeltését és utólagos ködösítését, ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek a Fidesz szavazóit patkánynak minősítő Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő lemondatásáért. Látványos villámrajt után már több ezren írták alá petíciójukat.

"Bangóné Borbély Ildikó távozzon a közéletből!" - ezzel a felszólítással indítottak aláírásgyűjtést civilek a Fidesz szavazóit patkánynak minősítő, szocialista politikus lemondatásáért. Felháborítónak és félreérthetetlennek tartják Bangóné Borbély Ildikó nyilatkozatát. Úgy látják, "szabályosan lepatkányozta a vele egyet nem értő, közel 3 millió Fidesz-szavazót.

Ez a viselkedés sem kampányidőszakban, sem kampányon kívül semmikor nem engedhető meg, ezért felkérjük, hogy Bangóné Borbély Ildikó mondjon le mandátumáról, és azonnal távozzon a közéletből! 

- fogalmaztak egyértelműen a civilek, akik szerint sem kampányidőszakban, sem kampányon kívül nem elfogadható ilyen stílusban emberekről beszélni. 

A pár napja indított petícióit már több ezren aláírták. 

Civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő lemondatásáért. Mint ismert, az MSZP-s politikus patkánynak minősítette a Fidesz szavazóit, ezzel mintegy hárommillió embertForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Bangóné Borbély Ildikó az ATV-nek arra a kérdésére, hogy miért nő folyamatosan a Fidesz támogatottsága, úgy válaszolt, hogy sok a patkány az országban. A szocialista politikus ezzel a kijelentésével mintegy 3 millió magyar embert patkányozott le.

Hatalmas botrány lett a szavaiból, azonban a szocialisták ennek ellenére nem hagyták abba a gyűlölködést, és egy újabb patkányozós videót töltöttek fel hivatalos Facebook-oldalukra, amit később levettek. Az anyagba egy kommentelőt idézve azt vágták be, hogy "szükség van az irtásra, főleg a Lendvay utcában és környékén”. Mint ismert, a Fidesz székháza a Lendvay utcában található. A Fidesz nem hagyta szó nélkül a történteket, és vasárnap országos tájékoztató kampányba kezdett a szocialista gyűlöletkeltés ellen.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy úgy tűnik, hogy az MSZP-ben mindig van lejjebb. Hozzátette, hogy egészen elképesztő szánalmas mélypontja ez a magyar baloldalnak.