Matteo Salvini: Az EP-választás az európai népek ébredésének a napja lesz

2019.05.02. 22:26

Az európai parlamenti (EP) választás az európai népek ébredésének napja lesz – mondta Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter az M1-nek adott interjújában.

Salvini, aki a nap folyamán Budapesten folytatott megbeszélést Orbán Viktor magyar kormányfővel és Pintér Sándor belügyminiszterrel, az interjúban elmondta: az ellenőrizetlen bevándorlás a rabszolgatartóknak hoz olcsó munkaerőt és a baloldalnak új szavazókat.

Matteo SalviniForrás: MTI/Mónus Márton

Csak ellenőrzött, szabályozott bevándorlás lehetséges, ahogy ezt Ausztrália, az Egyesült Államok vagy Kanada gyakorlata mutatja – tette hozzá.

A Liga olasz kormánypárt vezetője szerint olyan Európára van szükség, amely megvédi határait. Véleménye alapján már veszélyben vannak a keresztény gyökerek, és ha nem tesznek ellene, Európa iszlám kalifátus lesz.Megemlítette, hogy amióta védik Olaszország tengeri határait, 93 százalékkal csökkentek az illegális partra szállások, és felére a halálesetek, eltűntek száma.Az új európai politika középpontjában a biztonság mellett a munkának, a családnak, a keresztény hagyományoknak és a környezetvédelemnek kell állnia – emelte ki az M1 aktuális csatornának adott interjúban Matteo Salvini.