Húst és felvágottakat csempszett ki egy öttagú banda egy dömsödi üzemből. Később azok jelentős részét eladták. Miutáőn lebukták, házkutatást tartottak náluk. Ezután derült ki, hogy nem csak loptak. 

Egy vállalkozó, akinek Apajon van vágóhídja, Dömsödön pedig húsfeldolgozó cége, megtudta, hogy olyan helyen is árulják cége készítményeit, ahová hivatalosan nem is szokott szállítani. Nem hagyta annyiban a dolgot, azonnal elkezdett utánajárni. Elment az említett értékesítőhöz, szürkemarha- és bivalyszalámit ahol a saját termékeit adták el neki. 

Bejelentése alapján októberben nyomozást indítottunk. Közben egy másik bűncselekményre utaló szálat is találtunk. Le is csaptunk a két orgazdára, a hozzájuk a lopott töltelék árut eljuttató harmadik személyre és további két fiatalemberre, akiket a szalámilopásnál jóval komolyabb bűnelkövetésben találtunk érintettnek."

- mondta el Batuska János százados.

A rendőrök már a nyomozás első napján elfogták a tolvajbanda egyik tagját, egy harmincéves nőt, aki bennfentesnek számít, a dömsödi húsüzemben dolgozik, innen csempészte ki a szalámikat. Még aznap előállítottak egy szintén dömsödi 24 éves férfit, illetve másnap egy 71 éves helybélit is. Ők voltak azok, akiknek a nő továbbadta a kicsepmpészett árukat, amelyeket aztán eladtak. A rendőrök úgy vélték, a 71 éves férfi a dömsödi rendezvényeken, bográcsban főzött a kicsempészett marhahúsból.  

Később kiderült, hogy a fiatalabb férfi drog díler.