Orbán Viktor a határvédő kerítésnél fogadta Salvinit

2019.05.02. 13:30

Orbán Viktor miniszterelnök az Instagram-oldalán egy képet osztott meg, amelyen Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel közösen a magyar határt védő kerítésnél találkoztak. Az olasz belügyminiszter is osztott meg képeket a találkozóról a déli határnál.

Orbán Viktor és Matteo Salvini találkozójáról az olasz belügyminiszter is töltött fel képeket a Facebook-oldalára.

Mint arról korábban beszámoltunk, "Magyarországra érkezem egy új Európát építeni" - üzente Matteo Salvini olasz belügyminiszter a csütörtöki, Orbán Viktor magyar kormányfővel való találkozója előtt. Európa két vezető politikusának az a célja, hogy egy teljesen más szellemi alapokon álló Európát alakítsanak ki.

"Új Európa építése"

Csütörtök délután kerül sor Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter találkozójára Budapesten, ahol a tavaly Milánóban megkezdett együttműködésük folytatásaként Európa jövőjéről tárgyalnak. A rangos diplomáciai találkozót megelőzően a felek többször is méltatták egymást. Salvini nemrég egy rövid videót töltött fel Facebook- és Twitter-oldalára, amelyen a következőket mondja: 

Magyarországra érkezem egy új Európát építeni! 

Mint ismert, Orbán Viktor és Matteo Salvini tavaly augusztusban Milánóban egy bevándorlásellenes szövetség alapjait fektették le, amelynek a legfontosabb célkitűzése egy teljesen más szellemi alapokon álló Európa kialakítása volt. Közös céljuk Európa keresztény identitásának megőrzése, a migráció megállítása és helyben való kezelése. A magyar miniszterelnök ennek jegyében csütörtökön Budapesten fogadja az olasz belügyminisztert, a találkozónak az európai parlamenti választás miatt kiemelt jelentősége van.

Orbán: Működjön együtt az EPP Salvinivel

Szerdán a La Stampa nevű olasz napilapnak nyilatkozott Orbán Viktor, amelyben felszólította az Európai Néppártot, működjön együtt a Salvini vezette jobboldallal. "A jelenlegi Európa legfontosabb embere Matteo Salvini" - szögezte le a magyar kormányfő Salviniről, akivel megfogalmazása szerint "egy sorsközösségben vannak". Az olasz belügyminiszter szerdán tivoli kampányrendezvényén reagált az interjúra. 

Orbánnal egy új Európát akarunk építeni, amely ellenőrzi a határokat és védi a kultúránkat - szemlézte az olasz politikus szavait a Kurier. Salvini Facebook-oldalán is foglalkozott a csütörtöki látogatásával. "Köszönetet mondok a magyar miniszterelnöknek, Orbán Viktornak a ma reggeli interjúban elhangzott dicsérő szavakért. Micsoda tartalék! Holnap Budapestre utazom, és szerencsém lesz vele újra találkozni!" - írta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK