Szijjártó: Komoly jelentősége lesz Donald Trump és Orbán Viktor találkozójának

2019.05.02. 17:43

Komoly jelentősége lesz Orbán Viktor kormányfő május 13-i washingtoni munkalátogatásának, amelynek során Donald Trump amerikai elnök fogadja őt - jelentette ki csütörtöki brüsszeli sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be, hogy szerdán kapták meg a hivatalos meghívást, amelyet már vissza is igazoltak.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a találkozón a regionális biztonság és a térség energiaellátásának kérdései, illetve a kétoldalú kapcsolatok, és azon belül a védelmi együttműködés témája lesz napirenden.

Mi, magyarok stratégiai szövetségesként tekintünk természetesen az Egyesült Államokra. A jelenlegi adminisztrációhoz hasonlóan látunk nagyon sok fontos, a világ számára dilemmát jelentő kérdést. Hasonlóképpen gondolkodunk a migráció, a keresztények védelme és a biztonság tekintetében - hangsúlyozta a külügyminiszter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter az Egyesült Államok és az Európai Unió LNG-konferenciája margóján tartott kétoldalú tárgyalásukon Brüsszelben 2019. május 2-ánForrás: MTI/KKM/Kkm/Burger Zsolt

Emellett az Egyesült Államok az ország legfontosabb exportpiaca az Európai Unión kívül - tette hozzá.