Kovács Zoltán: Magyarország és Olaszország bebizonyította, hogy képes biztonságot nyújtani

2019.05.03. 10:05

Magyarország és Olaszország is bebizonyította, hogy képes biztonságot nyújtani a migrációval szemben – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter csütörtöki budapesti tárgyalása kapcsán elmondta, az egyeztetés kovásza egyértelműen a biztonság kérdése volt, és ezen belül az illegális migráció.Magyarország az elmúlt három évben bebizonyította, hogy képes a szárazföldet megvédeni a migrációtól, míg Olaszország ugyanezt tette a tengeren, megakadályozni, hogy ezrek vagy tízezrek fulladjanak vízbe. 

Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter és Orbán Viktor miniszterelnök sajtótájékoztatót tart Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. május 2-ánFotó: Polyák Attila - Origo

Itt két olyan országról és pártról van szó, amelyek demonstrálták, hogy Európa határait meg lehet védeni. Kijelentették és elmondták, hogy a bevándorláspárti, baloldali, liberális európai uniós vezetőktől meg kell szabadulni, és a helyükre olyanokat kell tenni, akik azért dolgoznak, hogy Európa identitását, az európai integritást fenntartsák – hangsúlyozta Kovács Zoltán.