Zugló polgármesterét, az MSZP támogatását is élvező Karácsony Gergelyt terheli a felelősség, amiért veszteséges a kerületi parkolási rendszer – jelentette ki Borbély Ádám, a budapesti Fidelitas elnöke a szervezet vasárnapi akcióján Budapesten. A rendezvény végén a szervezet tagjai több zuglói parkolóórára fekete, „Karácsony alkalmatlanságának az ára napi 1 millió forint – Ön fizeti!” feliratú zsákot húztak.

Borbély Ádám hangsúlyozta, hogy naponta 1 millió forint veszteséget termel a parkolási rendszer Zuglóban, miközben az összes többi kerület nyereséggel tudja azt működtetni. „A Karácsony Gergely alkalmatlansága miatt kieső összeget a választóknak kell megfizetniük, és nem tudni, hová tűnik ez a rengeteg pénz” – tette hozzá. A Fidelitas fővárosi vezetője pénzszivattyúnak nevezte a zuglói parkolási rendszert, és magyarázatot kért a kerület polgármesterétől, azt is firtatva, „kikhez folyik el ez a rengeteg pénz”.

Ha Karácsony Gergely ezt tudja, ideje lenne elmondania, mert ha ezt nem teszi meg, arra is alkalmatlan, hogy megvédje az itt élők érdekeit – mondta Borbély Ádám.

Budapest, 2019. május 5. Borbély Ádám, a budapesti Fidelitas elnöke (j) és a Fidelitas egyik tagja egy zuglói parkolóórára „Karácsony alkalmatlanságának az ára napi 1 millió forint – Ön fizeti!” feliratú fekete zsákokat húznak a szervezetnek a zuglói parkolási botránnyal kapcsolatosan tartott akcióján a XIV. kerületi Hermina úton 2019. május 5-énForrás: MTI/Bruzák Noémi

Ezt követően a Fidelitas megjelent tagjai több zuglói parkolóórára fekete zsákokat húztak „Karácsony alkalmatlanságának az ára napi 1 millió forint – Ön fizeti!” felirattal.