A 20 éves férfi csütörtökön késő este gyilkolta meg a saját anyját, mert összevesztek egy kiskutyán. Miután leszúrta az asszonyt, az egyik öccsét is megsebesítette, aki meg akarta védeni az anyját. A férfi széles vigyorral az arcán várta a tárgyalását vasárnap, fel sem fogta, hogy mit tett – írja a Blikk.

A szakállas, nagydarab férfi vigyorgott, néha pedig egykedvűen nézett maga elé a bíróság folyosóján. Az ügyvédje többször elmondta neki, hogy ne mosolyogjon, mert ez nem vet rá jó fényt. A férfi erre azt mondogatta, hogy a büntetése úgy is attól függ majd, hogy milyen állapotban van az anyja.

Forrás: Csudai Sándor - Origo

Az ügyvédje sokadszorra is elmondta neki, hogy az anyja meghalt, annyit válaszolt:

Akkor miért vagyunk itt? Én már rég beugrottam volna a börtönbe, hogy ott megszurkáljanak.
A bíróság végül elrendelte a férfi letartóztatását.

A gyilkosság után az anya élettársa a gyerekekkel együtt elmenekült a horrorházból, csak a ruháikat vitték magukkal.

"Nem tudom, fel lehet-e dolgozni a történteket. A házba visszamenni nem tudok, a bútorokat is eladjuk. Szerencsére a gyerekek nem láttak semmit sem. Zsanettet Tatabányán szeretnénk eltemetni, hagyományos, koporsós temetéssel. A szállítási költségek növelik a számlát, több mint egymillió forintba kerül majd. Most amennyi pénzem volt, azt odaadtam a nagyobb gyermekek apjának, aki magához vette őket. Hiába nincs vérségi kapcsolat köztünk, hét éve együtt élünk, a sajátjaimként szeretem őket, és szeretném segíteni a boldogulásukat – mondta a Blikknek a férfi.

Ahogy korábban megírtuk, a 20 éves férfi a családjával élt együtt Káldon. A férfivel többször is volt probléma korábban, kezelték pszichiátrián is. Rendszeresen terrorizálta a testvéreit és a helybelieket is. Csütörtökön késő este összeveszett az anyjával, majd egy késsel leszúrta. Az asszony belehalt a sérüléseibe. A férfi 15 éves öccse az anyja segítségére sietett, ezért őt is mellkason szúrta. Az asszony élettársa szerint egy kiskutyán vesztek össze, hogy ez pontosan mit jelent, azt nem tudni.