A soroksári Gy. Krisztinát lassan hat évvel ezelőtt brutálisan megerőszakolták és megölték. A gyilkost évekig keresték sikertelenül. Tavaly szeptemberben fogták el R. Szilvesztert, akinek a DNS-ét megtalálták a gyilkosság helyszínén. A férfi nem tett vallomást az ügyben, de letartóztatták, amit a bíróság legutóbb április elején hosszabbított meg. A férfit orvosok vizsgálták meg, hogy kiderüljön, beszámítható-e – írja a Blikk.

A férfi elfogása óta hét hónap telt el, most készült el az elmeorvosi vizsgálat eredménye, ami nagyban befolyásolhatja az ügy kimenetelét. Ha a szakértők megállapítják, hogy R. Szilveszter kóros elmeállapotban szenvedett 2013-ban, amikor meggyilkolta a Gy. Krisztinát, akkor nem lenne büntethető, csak kényszergyógykezelést rendelhetnének el vele szemben.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Blikk információi szerint a férfit kétszer is megvizsgálták a szakértők, a beszélgetéseken kívül több tesztet is ki kellett töltenie. R. Szilveszter nem vette komolyan a vizsgálatot, a legtöbb ábrához annyit írt, hogy csak egy pacát lát, a gyilkossággal kapcsolatos kérdésekre továbbra sem hajlandó válaszolni.

Védencem elmeállapotát az orvosszakértő normálisnak minősítette, miközben megállapította, hogy többféle személyiségzavarban is érintett lehet. Számomra kétségeket vet fel az elkészült vélemény, ezért a bíróságon indítványozni fogom egy újabb vizsgálat elvégzését" – mondta a lapnak dr. Lichy József.

Ahogyan azt korábban megírtuk, Gy. Krisztina szokásosan futni indult 2013. szeptember 25-én, ahonnan már nem ért haza.

Brutálisan megerőszakolták és meggyilkolták.  

Forrás: Bors/Fejér Bálint

A rendőrség öt évig kereste a gyilkost, tavaly szeptemberben végül sikerült elfogniuk R. Szilvesztert, aki éppen jogerős börtönbüntetését töltötte, mert rablásért elítélték. A férfi a gyilkosság idején hajléktalan volt. R. Szilveszter nem tett vallomást az ügyben, de panaszt sem tett a gyanúsítás ellen.