Rendszeresen verte és elhanyagolta gyerekeit egy alkoholista anya

Vágólapra másolva!
A dorogi asszony rendszeresen ivott, a két saját, valamint a harmadik, örökbe fogadott gyerekével rendszeresen ordibált, valamint felpofozta és elhanyagolta őket. Az is többször előfordult, hogy a gyerekek szeme láttára verekedett össze az élettársával. Az ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat az asszonnyal szemben.
Vágólapra másolva!

Az asszony 2016 nyarától rendszeresen ivott, ezért dolgozni sem járt, élettársával gyakran veszekedett, kiabált és káromkodott. Ezt gyakran a három gyereke is hallotta. Az anya otthon nem takarított, nem főzött, gyakran egész nap az ágyban feküdt részegen, a házimunkát a gyerekek csinálták meg.

A legidősebb gyerek a sportolásért kapott pénzéből vett ételt, hogy ne halljanak éhen, rendszeresen csinált szendvicset a testvéreinek az iskolába.

Az örökbe fogadott gyereknek az asszony annyi házimunkát szabott ki, hogy túl fáradt volt az iskolában, a felszerelését nem vette meg időben, nem engedte el az iskolai programokra, valamint nem sportolhatott, mert nem akart ezekre pénzt költeni.

Az asszony 2017 februárjától rendszeresen bántotta is a kicsiket, ok nélkül kiabált velük, ezért ők zárkózottá és visszahúzódóvá váltak.

2017 tavaszán, a húsvéti szünetben az asszony az élettársával együtt Spanyolországba utaztak, de a gyerekek felügyeletét csak a szünet idejére oldották meg, ez után az akkor 14, 11 és 10 éves gyerekek egyedül voltak otthon és jártak iskolába.

Az anya gyakran összeveszett az élettársával, ami gyakran verekedéssel fejeződött be. A gyerekek ilyenkor a szobáikba menekültek, hogy ne lássák és ne hallják mi történik. 2017 nyarán viszont két gyerek végignézett egy verekedést, ami után az egyikük felhívta a rendőrséget.

Ezek után az anya külföldre költözött, a gyerekek anyagi ellátásáról viszont nem gondoskodott.

Az ügyészség javasolja, hogy a bíróság ítélje a nőt felfüggesztett börtönbüntetésre.