Az európai elit elvesztette a kapcsolatot az európai valósággal

2019.05.07. 10:35

Az európai elit elvesztette a kapcsolatot az európai valósággal – jelentette ki Hollik István kormányszóvivő az M1 egyik műsorában.

A kormányszóvivő elfogadhatatlannak tartja, hogy Európa nem tiszteli az emberek véleményét, és megbélyegzi azokat a pártokat és vezetőket, akiknek határozott bevándorlásellenes véleményük van.

A magyar rendőrök által Bács-Kiskun megyében elfogott 45 illegális afgán migráns, 2019. április 27. (illusztráció)Forrás: Police.hu

Hollik István azt mondta, az európai elit szerint Európában minden rendben van, a migráció problémája pedig nem létezik, Magyarország viszont azt látja, hogy Európában szinte mindennel probléma van.Probléma például, hogy Európa nem válaszolt egyértelműen a bevándorlási krízisre, és a kontinens folyamatosan veszít gazdasági súlyából – közölte.

Hozzátette, egyre több európai ember gondolja azt, hogy a dolgok nem mennek jól Európában, de az európai elit nem hajlandó meghallgatni az őket képviselő politikusokat.

A magyar kormány vitát szeretne kezdeményezni, mert a kormány szerint az európai kultúrát meg kell védeni, a migrációt pedig meg kell állítani, de az európai elit érvelés helyett megbélyegzi és lenézi az országot– hangsúlyozta.

Kitért arra is, Európa azt mondta, együtt kell élni a migrációval, mert a határokat nem lehet megvédeni, Magyarország viszont bebizonyította, hogy meg lehet.

Heinz-Christian Strache bevándorlásellenes szabadságpárti (FPÖ) osztrák alkancellár hétfői nyilatkozatával kapcsolatban, miszerint Magyarország az EU szerződésének szellemében védi a külső határokat, azt mondta, a józan ész szabályai végre teret kaptak az osztrák kormányzásban.

A kormányszóvivő megjegyezte, hogy a korábbi bevándorláspárti szociáldemokrata (SPÖ) bécsi kormányzattól kemény támadásokat kapott a magyar kormány, amikor elkezdte védeni a határait.

Hozzátette, hogy két héttel később Ausztria bevezette az ideiglenes határellenőrzést, amely azóta is működik.Jó lenne, ha a schengeni övezetet meg tudnák erősíteni, és ilyen belső ellenőrzésre nem lenne szükség – közölte Hollik István.

Beszélt arról is, 1950-ben Pakisztán lakossága 40 millió volt, jelenleg 200 millió, 20-30 év múlva pedig 400 millió lesz. Ekkora lakosságnak nem tudják biztosítani az alapvető állami funkciókat, ezért az emberek előbb-utóbb innen is el fognak indulni Európába– fűzte hozzá.

A kormányszóvivő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, a bevándorlást meg lehet állítani, csak megfelelő politikai akarat kell hozzá, ami az európai elitben nincs meg.

Hollik úgy véli, az európai elit elvesztette a kapcsolatot az európai valósággal, de bízik benne, hogy a május végi EP-választás kijózanító lesz számukra.