Kölyökkutyákkal és autóval csalt egy helvéciai férfi

Vágólapra másolva!
Egy 46 éves férfi megállapodott megbízójával abban, hogy eladja a kiskutyáit, majd a vételárat odaadja neki, de ez nem történt meg. Később egy másik emberrel azt beszélték meg, hogy egy teherautót vásárol neki, de az erre kapott pénzt eltette és nem adta vissza. Sikkasztással vádolják. 
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly áprilisban megegyezett egy emberrel hogy két fajtiszta kölyökkutyáját elviszi a külföldi vevőknek, az összesen 2 800 eurós vételárat pedig visszaadja neki, miután hazaért.

A férfi a kutyákat valóban elvitte és eladta a vevőknek, viszont a pénzt nem adta oda a megbízónak. A 870 ezer forintot másra költötte el.

Nem ez volt az első hasonló húzása a 46 éves férfinak. 2017-ben egy másik megbízóval is megegyezett, hogy egy interneten kiválasztott teherautót megveszi és behozza neki külföldről. A férfi elmondta a másiknak, hogy másnap reggel indul Németországba, és hogy az autó 5 600 eurós vételárát átküldi neki.

A férfi még aznap felvette a pénzt. Később azt mondta a megbízónak, hogy a kocsit már másnak eladták.

Amikor vissza akarta kérni a pénzt a tulajdonos, a férfi azt hazudta, hogy az adóhivatal inkasszózta a számláját, ezért nem tudja visszafizetni, de valójában elköltötte az összeget. A csaló az 1 736 000 forintból később visszafizetett 400 ezret, de többet nem.

A büntetett előéletű férfit az ügyészség sikkasztással vádolja, és javasolja a felfüggesztett börtönbüntetését, valamint hogy fizesse vissza az elsikkasztott pénzt. Az ügyben a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.