Ujhelyi István Sopronban nyilvánosan megígérte a kerítés lebontását - videó

KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Szilárd; UJHELYI István
Budapest, 2018. október 3. Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője (k) az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 3-án. Előtte Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, mellette Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselő. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
„Szavazzanak az MSZP-Párbeszéd listájára, ha kerítésmentes EU-ra vágynak” – mondta Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője hétfőn Sopronban. A nyilatkozata alapján egyértelmű, hogy a bevándorláspárti szocialista politikus lebontaná a Magyarország déli határaira emelt biztonsági kerítést, és beengedné hazánk területére az illegális migránsokat.
Vágólapra másolva!

„Hogyha a kerítésmentes és egységes Európai Unióra vágynak, akkor az MSZP és a Párbeszéd szövetség listájára és a szociális Európára kell, hogy szavazzanak” – mondta Ujhelyi a „Haza, Szeretet, Európa!” címmel Sopronban tartott sajtótájékoztatón.

Az eseményt a Mandiner szemlézte.

Aggasztónak nevezte, hogy Budapestre bevándorlásellenes politikusok jönnek, példaként pedig Salvini olasz belügyminisztert és Strache osztrák alkancellárt hozta fel.

Az MSZP-Párbeszéd EP-lista második helyén szereplő politikus végül arra kérte a választókat, hogy

Nem Ujhelyi az első szocialista politikus, aki szót emel a kerítések ellen. 2015-ben, amikor a magyar kormány elrendelte, hogy a magyar-szerb határon épüljön határvédelmi kerítés a tömeges, illegális bevándorlás feltartóztatása céljából,

a szocialisták élesen ellenezték a kerítésépítést.

A Mandiner össze is gyűjtött pár korábbi nyilatkozatot, Tóbiás József volt pártelnöktől például rögtön kettőt. Íme az első: (2015. június 17.):

Ez pedig egy másik Tóbiás Józseftől (2015. augusztus 31.):

„Hagyják abba a kerítés építését! Nem érdekel, ki mennyit keresett vele!”

Botka László, Szeged szocialista polgármestere pedig még 2017-ben nyilatkozta azt a Reutersnek, hogy

lebontaná a magyar-szerb határon a bevándorlás feltartóztatására emelt kerítést,

ha működne az Európai Unió határvédelmi ellenőrzése, és a közel-keleti helyzet megnyugodna. De a már felsorolt szocialista politikusok mellett például Tóth Bertalan jelenlegi pártelnököt és Kunhalmi Ágnest is idézte a lap, ők is bírálták a magyar határzárat.