Szinte minden belvárosi sarokra jut egy rendőr mostantól

2019.05.08. 18:45

Belváros Önkormányzata és a Rendőrkapitányság együttműködésében megújul az V. kerületi körzeti megbízotti program. A kerületet – 2019 májusától – rendészetileg az eddigi 6 helyett 25 körzetre osztják fel. Minden körzetben egy-egy körzeti megbízott fog dolgozni, akiket mobiltelefonon is elérhetnek a kerületi emberek. Minden körzeti megbízott néhány utcányi területért felelős, így a hívástól számítva perceken belül a lakók segítségére tud sietni. A körzeti megbízott mobiltelefonszámát, e-mail-címét tartalmazó információs táblák minden társasházban, közintézményben, kiemelt objektumban megtalálhatóak lesznek az Önkormányzat és a rendőrség közös intézkedéseként.

Mostantól 25 körzeti megbízott elérhető Belváros lakói számára. A feladatuk az állandó, közvetlen kapcsolat kialakítása és fenntartása a kerületben élőkkel. Havi rendszerességgel fogadóórát is tartanak a Havas utcai Körzeti Megbízotti Irodában.

A körzeti megbízottak alaposan ismerik az adott terület sajátosságait, a kerületben élőkkel közvetlen kapcsolatot tudnak kialakítani

– hangzott el a sajtótájékoztatón, amin Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere mellett Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya és Dr. Berár Iván r. ezredes, kapitányságvezető is részt vett azzal a Kormos Csaba r. főtörzszászlóssal, aki körzeti megbízotti munkát lát el a kerületben.

Dr. Berár Iván, az V. kerületi Rendőrkapitányság vezetője és Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestereForrás: Origo

Belváros Önkormányzata és az V. kerületi Rendőrkapitányság a széles körű tájékoztatás, a jól működő kommunikáció érdekében a kerület összes – közel 750 – társasházába, valamint 200 közintézményébe és kiemelt objektumába eljuttatja a körzeti megbízotti rendszer hatékony működéséhez szükséges elérhetőségeket tartalmazó információs táblákat

– tették hozzá. 

Erre a körzetért felelős rendőr neve, tisztsége, közvetlen mobiltelefonszáma, e-mail-címe, rendszeres fogadóórájának időpontja és a területileg illetékességébe tartozó utcák is felkerülnek.

A belvárosi körzeti megbízottak elérhetőségeit tartalmazó információs tábla, amely az V. kerület összes társasházában, közintézményében, kiemelt objektumában megtalálható leszForrás: Belváros Önkormányzata/ V. kerületi Rendőrkapitányság

Belváros Önkormányzata élen jár a közbiztonságot javító intézkedésekben

2014-ben a Havas utca-Molnár utca sarkán Körzeti Megbízotti Irodát adtak át, amely közelebb hozta egymáshoz a lakosságot és a rendőrséget, hatékonyabb, gyorsabb intézkedést tett lehetővé. A Közterület-felügyelettel együtt 2015 májusától az év minden napján üzemelő, 0-24 órás járőrszolgálatot alakítottak ki. Rendszeres anyagi támogatást nyújtanak az V. kerületi Rendőrkapitányság belvárosiak biztonságáért végzett munkájához, a kiemelkedő tevékenységet pedig minden évben Szent György-díjjal jutalmazzák, amit az Önkormányzat alapított.

Dr. Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya és Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestereForrás: Origo

Mindemellett Belváros Önkormányzata finanszírozza a kerületet majdhogynem teljes egészében lefedő térfigyelőkamera-rendszer működtetését is.

Az V. kerületi Rendőrkapitányság és Belváros Önkormányzata a körzeti megbízotti program megszilárdításával egy újabb lépést tett Belváros és a belvárosiak közbiztonságának erősítése érdekében

– mondták.

A turistákra is jobban figyelnek

Május 1-jétől még több gyalogos járőrrel találkozhatnak Budapest belvárosában.

Az egyenruhások segítő-útbaigazító jelenlétükkel mindent megtesznek a fővárosban lakók és az ide látogató vendégek biztonságának növelése érdekében– mondták. 

Leginkább azokon az utcákon és tereken járőröznek majd, ahol nagy a turistaforgalom, emellett a műemlékek környékén is sok rendőrt lehet majd látni a nap 24 órájában idén nyáron.