Szinte minden belvárosi sarokra jut egy rendőr mostantól

Dr. Berár Iván, az V. kerületi Rendőrkapitányság vezetője és Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere
Dr. Berár Iván, az V. kerületi Rendőrkapitányság vezetője és Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere
Vágólapra másolva!
Belváros Önkormányzata és a Rendőrkapitányság együttműködésében megújul az V. kerületi körzeti megbízotti program. A kerületet – 2019 májusától – rendészetileg az eddigi 6 helyett 25 körzetre osztják fel. Minden körzetben egy-egy körzeti megbízott fog dolgozni, akiket mobiltelefonon is elérhetnek a kerületi emberek. Minden körzeti megbízott néhány utcányi területért felelős, így a hívástól számítva perceken belül a lakók segítségére tud sietni. A körzeti megbízott mobiltelefonszámát, e-mail-címét tartalmazó információs táblák minden társasházban, közintézményben, kiemelt objektumban megtalálhatóak lesznek az Önkormányzat és a rendőrség közös intézkedéseként.
Vágólapra másolva!

Mostantól 25 körzeti megbízott elérhető Belváros lakói számára. A feladatuk az állandó, közvetlen kapcsolat kialakítása és fenntartása a kerületben élőkkel. Havi rendszerességgel fogadóórát is tartanak a Havas utcai Körzeti Megbízotti Irodában.

– hangzott el a sajtótájékoztatón, amin Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere mellett Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya és Dr. Berár Iván r. ezredes, kapitányságvezető is részt vett azzal a Kormos Csaba r. főtörzszászlóssal, aki körzeti megbízotti munkát lát el a kerületben.

Dr. Berár Iván, az V. kerületi Rendőrkapitányság vezetője és Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere Forrás: Origo

– tették hozzá.

Erre a körzetért felelős rendőr neve, tisztsége, közvetlen mobiltelefonszáma, e-mail-címe, rendszeres fogadóórájának időpontja és a területileg illetékességébe tartozó utcák is felkerülnek.

A belvárosi körzeti megbízottak elérhetőségeit tartalmazó információs tábla, amely az V. kerület összes társasházában, közintézményében, kiemelt objektumában megtalálható lesz Forrás: Belváros Önkormányzata/ V. kerületi Rendőrkapitányság

Belváros Önkormányzata élen jár a közbiztonságot javító intézkedésekben

2014-ben a Havas utca-Molnár utca sarkán Körzeti Megbízotti Irodát adtak át, amely közelebb hozta egymáshoz a lakosságot és a rendőrséget, hatékonyabb, gyorsabb intézkedést tett lehetővé. A Közterület-felügyelettel együtt 2015 májusától az év minden napján üzemelő, 0-24 órás járőrszolgálatot alakítottak ki. Rendszeres anyagi támogatást nyújtanak az V. kerületi Rendőrkapitányság belvárosiak biztonságáért végzett munkájához, a kiemelkedő tevékenységet pedig minden évben Szent György-díjjal jutalmazzák, amit az Önkormányzat alapított.

Dr. Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya és Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere Forrás: Origo

Mindemellett Belváros Önkormányzata finanszírozza a kerületet majdhogynem teljes egészében lefedő térfigyelőkamera-rendszer működtetését is.

– mondták.

A turistákra is jobban figyelnek

Május 1-jétől még több gyalogos járőrrel találkozhatnak Budapest belvárosában.

– mondták.

Leginkább azokon az utcákon és tereken járőröznek majd, ahol nagy a turistaforgalom, emellett a műemlékek környékén is sok rendőrt lehet majd látni a nap 24 órájában idén nyáron.