Cukorbetegnek hazudta magát, hogy pénzt csaljon ki az idős házaspártól

2019.05.08. 17:04

Aljas módon vert át egy idős házaspárt egy pécsi férfi. Azt hazudta, hogy rosszul van, mert cukorbeteg, majd pénzt kért a nyugdíjasoktól. Azt állította, hogy másnap visszaadja a kölcsönt, de akkor újabb 10 ezer forintot akart kicsalni tőlük. Végül csak azért nem sikerült neki, mert a 88 éves nyugdíjasnak gyanús lett a beteg, és rendőrt hívott. 

Egy férfi 2018. szilveszterének délutánján szólította le a lakása előtt álló 88 éves férfit. Azt mondta neki, hogy cukorbeteg és segítségre van szüksége. Az idős férfi behívta a lakásába, ahol 85 éves felesége is ott volt - olvasható az Ügyészség oldalán.

A férfi azt mondta, rosszul van, kér egy pohár vizet és cukrot. Miután ezekt megkapta, már pénzt is kért.

Az idős asszony kivett a pénztárcájából kétezer forintot, de a férfi látta, hogy van ott 10 ezres és szó nélkül kivette azt.

Megígérte, hogy másnap visszaadja, aztán elment a lakásból.

Egy nappal később újra elment a házaspárhoz, akikkel közölte, hogy csak 20 ezrese van, az is a feleségénél, aki a ház előtt várja a kocsiban. Kért egy újabb tízezrest, és azt állította, hogy a visszajárót felviszi a lakásba. Az idős férfi elvette tőle a pénzt, és azt mondta, hogy lekíséri őt az autóhoz. Az utcán nem várta senki, a nyugdíjas hívta a rendőröket. A csaló elment a helyszínről, de később elfogták. Az ügyészség vádat emelt ellene.