Angliából hoztak haza egy magyar bűnözőt - videó

2019.05.08. 16:53

A Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai Angliából hozták haza és adták át az V. kerületi Rendőrkapitányságnak azt a balassagyarmati férfit, aki ellen kilenc elfogatóparancs volt érvényben. Lopás, testi sértés és rendszámhamisítás miatt körözték. 

A 28 éves balassagyarmati férfi 2017. december 22-én délután tört be egy budapesti, Nádor utcai – használaton kívüli – lakásba.

A férfi átkutatta a szobákat, de semmit sem vitt magával, pedig a lakásban háromszázezer forintnyi érték volt. A nyomozók kamerafelvételek alapján rájöttek, hogy ki a betörő, akinek nem akadtak a nyomára, ezért 2018. január 16-án körözést adtak ki ellene.

Kiderült, hogy a férfi külföldön van, ezért a bíróság még novemberben elrendelte, hogy európai elfogatóparancsot adjanak ki a betörő ellen.

A körözés alapján április 17-én elfogták a balassagyarmati férfit Angliában. Akkorra már 9 elfogatóparancs volt ellene érvényben lopás, testi sértés és rendszámhamisítás miatt. A férfit tegnap este hozták Magyarországra.