Hét évig azt hitte, megúszta a brutális gyilkosságot a petőfiszállási rabló

2019.05.08. 13:19

Talán sose bukott volna le a brutális, petőfiszállási gyilkos, aki megölte egykori tanítónőjét, ha nem támad rá egy késsel egy idős asszonyra, hogy pénzt szerezzen tőle. Egykori tanítóját brutális kegyetlenséggel ölte meg a férfi, akit a Kecskeméti Törvényszék életfogytiglanira ítélt. Az ügyvédjével viszont fellebbezett. Holnap tárgyaláják az ügyét a Szegedi Ítélőtáblán.

A petőfiszállási férfi gyerekkora óta ismert egy szintén Petőfiszálláson, egy tanyán egyedül élő 66 éves asszonyt, aki korábban tanította a férfit. Mivel több betegsége is volt, és nem tudta ellátni magát a nő,

volt tanítványa alkalmanként segédmunkát végzett neki, amiért pénzt kapott.

Az asszony 2010. augusztus 17-én felvette a havi nyugdíját, 65.350 forintot. Két nappal később a férfi a nő tanyája közelében dolgozott, aztán a helyi kocsmákban sörözött. Italozás közben úgy döntött, hogy odamegy a tanyára, és pénzt szerez az asszonytól.

Odabiciklizett, bement a házba, és pénzt követelt az idős nőtől. Mivel az nem adott neki, a férfi meglökte, amitől az asszony nekiesett az ágynak. Az áldozat felállt, és közben azt kiabálta, hogy hívja a rendőröket, mire a férfi egy partvissal kezdte ütni az asszonyt, aztán felkapott a konyhaasztalról egy ollót és megszurkálta vele.

Ezután egy késsel is megszúrta, meg is ütötte, fejbe rúgta, és rátaposott a nyakára.

Az asszony elájult, de a férfi még akkor is ütötte, egészen addig, míg meg nem halt. Amikor a férfi látta, hogy az asszony már nem mozdul, a konyhával szomszédos szobában pénz után kutatott, amit meg is talált, majd hazabiciklizett. Hét évig nem derült ki, hogy ő gyilkolta meg a 66 éves asszonyt, de aztán 2017-ben újra lecsapott. A férfinak tartozásai voltak. Szeptember 18-án úgy döntött, ismét erőszakkal szerez pénzt. Fogta a bicskáját, és egy másik, petőfiszállási tanyán élő idős asszonyhoz ment. A férfi elbújt az udvari WC-ben, de az idős nő észrevette, hogy van ott valaki, és felszólította, hogy jöjjön elő.

A férfi nem lépett ki onnan, ezért a nő kinyitotta az ajtót és megkérdezte, hogy mit keres ott. Erre a férfi pénzt követelt, de az asszony ijedtében azt mondta, hogy nincs neki, aztán hátat fordított, és elindult a ház felé. A férfi megragadta az asszony nyakát és berángatta a házba. Mivel az asszony attól félt, hogy megöli, elmondta, hol tartja a pénztárcáját. A támadó kivett belőle 7 ezer forintot, ami nem volt neki elég. 50 ezer forintot követelt. Az asszony elmondta, hogy nincs több pénze, de kér a szomszédtól kölcsön.

A férfi ebbe bele is egyezett, és elkísérte az asszonyt, azzal fenyegetve, hogy ha bárkinek is beszél, megkéseli.

A rémült asszony pénzt kért a szomszédjától, de azt elmondta neki, hogy mire kell, de hozzátette, hogy ne hívja ki a rendőröket. A szomszéd azonban nem hallgatott az asszonyra. Hívta a rendőröket, akik elfogták a közelben bujkáló gyilkost, ahogy az Origo is megírtaA második támadás után derült ki, hogy a férfi ölte meg 2010-ben a 66 éves asszonyt. Először tavaly novemberben mondták ki bűnösnek a most 43 éves gyilkost, aljas célból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett gyilkosság, felfegyverkezve, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés miatt. A Kecskeméti Törvényszék életfogytiglanira ítélte azzal, hogy legkorábban 25 év letöltése után bocsátható feltételesen szabadságra. A férfi és ügyvédje enyhítésért fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára. A gyilkos holnap áll a bíróság elé.