Pikáns üzenetet küldött egyik diákjának a pedofíliával vádolt, zuglói tanár

Vágólapra másolva!
A pedofíliával vádolt zuglói tanár újabb tárgyalási napján három volt diákot hallgatott meg a bíróság. Volt, amelyik a tanárt védte, de olyan is, aki arról mesélt, hogy milyen perverz dolgokról beszélgettek kettesben a tanár úrral. A férfi az ügy kirobbanása óta is tanít, a tárgyalása a nyár közepén folytatódik. 
Vágólapra másolva!

Négy fiú diákját molesztálhatta az egyik budapesti szakgimnázium tanára a rendőrség szerint. A férfit 2017. január 12-én tartóztatták le szexuális kényszerítés, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt. Egy tanár tett feljelentést ellene, akihez több diák is segítségért fordult. Az ügy tárgyalása tanúk meghallgatásával folytatódott a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróságon 9-én.

Legutóbb

az egyik fiú részletesen beszélt arról, hogyan alakult ki közte és a tanár úr között szexuális kapcsolat,

most pedig három másik diákja állt a bíróság elé.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az első tanú, egy 23 éves fiatal férfi végig magabiztosan állította a bíróság előtt, hogy a tanár ártatlan, aki őt 1 évig tanította. Azt mondta, felnézett a férfira, emiatt közelebb akart kerülni hozzá, és ez sikerült is. Egy párhetes, megújuló energiával kapcsolatos projektben vett részt a diák, melyben a tanár is segített neki. Így kerültek közelebb egymáshoz, annyira, hogy rendszeresen beszélgettek Facebookon, és több kirándulásra is együtt mentek, hol több diákkal együtt, hol kettesben.

Várakat, múzeumokat néztek meg együtt, és moziban is voltak.

A bírónak arra a kérdésre, hogy volt-e „valami probléma köztük”, a tanuló azt válaszolta, hogy a legnagyobb probléma az volt, hogy nem látták Milánóban Az utolsó vacsora című festményt.

– tette hozzá viccesen a bíró.

Mindemellett az is kiderült, hogy a férfi telkén is jártak kettesben. Arra viszont már nem emlékezett a meghallgatott tanú, hogy a kirándulások alatt egy szobában aludtak-e, vagy sem.

A fiú szüleinek furcsa volt, hogy ilyen jóban van fiuk a tanárral.


Az egyik zaklatott gyerekről is beszélt a fiatal férfi. Úgy emlékezett, állandóan a tanár közelében volt, sokszor várta az irodája előtt, és ezért többen a „tanár pincsijének nevezték”.

Azt mondta, korábban egyszer megkérdezte a férfit, hogy miért ilyen távolságtartó, mire a tanár mutatott neki egy üzenetet, amelyben az egy korábbi diákja zsarolta.

Állítólag, miután elballagott az a diák, escortfiú lett belőle, és volt egy viszonya a tanárral, de megfenyegette a férfit, hogy kirúgatja, ha bárkinek is beszél erről.

A 2016-os ballagása után lett lazább a tanár és a diákja kapcsolata.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A második tanú egy 21 éves férfi volt, aki szintén jóban volt a tanárral. Amikor a zuglói iskolába került, a tanár igazgatóhelyettes volt, a fiú pedig a diákönkormányzat tagja. Vallomásában azt állította, hogy sok mindenről beszélgettek a tanárral.

Olyan témák is előkerültek, mint például az, hogyan lehet orgazmust elérni a prosztatamasszázzsal.

De 2016 augusztusában a gólyatábor egyik estéjén az is elhangzott, hogy

Egyszer üzenetben állítólag azt írta a férfi ennek a tanítványának, hogy kikérné őt óráról, ha cserébe orális szexben részesítené, de a fiú akkor nem vette ezt komolyan.

A diák jó barátja volt a diákönkormányzat elnöke, aki a négy zaklatott tanuló egyike. Ő mondta el a fiúnak, hogy

a tanár azzal fenyegeti, hogy ha nem megy bele egy orális kielégítésbe, akkor nem engedi érettségizni, és azt is megakadályozza, hogy részt vegyen az Erasmus-programban.

– olvasta fel a bíró a tanú egyik korábbi vallomását.

A fiatal férfi ezt azzal magyarázta, hogy több olyan embert is ismer, mint a tanára, és azt állította, hogy minden perverz vicce mögött volt egy kis komolyság is. Azt is mondta, hogy kérte a férfit, hogy vegye ki az utolsó óráiról, mire a tanár azt válaszolta, hogy bizonyos szolgáltatásokért cserébe ezt meg is teszi. A diák ezeket sem vette komolyan.

Volt olyan, hogy a tanár megfogta a fiú combját, majd felfelé húzta a kezét.

Bár ez utóbbit a mai vallomásában visszavonta a fiú. Akkor a tanuló szólt a tanárnak, hogy hagyja abba, majd nevettek rajta, és tovább beszélgettek, mintha mi sem történt volna.

Egyszer a férfi azt megkérdezte, felmegy-e hozzá az irodájába, hogy elszórakoztassa.

A diák azt hitte, a férfi csak viccel, ezért lereagálta. Azt mondta, menjen le érte, és vigye fel az irodába. Az is kiderült, hogy amikor megtetszett neki egy lány, a tanár megpróbálta lebeszélni róla a fiút.

A beszélgetés úgy kezdődött, hogy a férfi valamit megköszönt a diáknak, aki erre azt írta, hogy szívesen, bármikor.

A harmadik tanú a második tanú osztályfőnöke volt. Ő arról beszélt, hogy többen is hozzáfértek a férfi számítógépéhez, sokszor úgy használták, hogy a tanár magukra hagyta őket. Miután a fiú elballagott, egyszer olyan is előfordult, hogy a tanár úr informatikai segítséget kért tőle, a volt tanítványának pedig az összes dokumentumot át kellett néznie.

Úgy tudni, a férfi most egy másik iskolában tanít németet, a korábbi munkahelyén pedig nem tartottak belső vizsgálatot a botrány kirobbanása után.

Nyáron folytatódik a tárgyalás.