Brüsszel legalizálná az illegális migrációt

2019.05.10. 09:40

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója úgy véli, az európai embereket foglalkoztató legnagyobb kérdés a migráció, ezért az európai parlamenti választáson Európa fontos döntést hoz. Bakondi György azt mondta, a bevándorláspárti erők legalizálni szeretnék a migrációt migránsvízummal, névtelen bankkártyákkal és állandó migrációs útvonalak nyitásával.

A május 26-ig választáson az európai polgárok arról dönthetnek, hogy ezt az elhibázott migrációs politikát szeretnék folytatni, vagy változtatni akarnak rajta. A téves döntés visszafordíthatatlan változásokat hozhat Európa jövőjében – emelte ki.

Hozzátette, Kelet-Európában az a kérdés, hogy megvédhetőek-e az országok, Nyugat-Európában viszont az, hogyan lehet együtt élni a migrációval, ott ugyanis a lakosság 10-20 százaléka muszlim.

Európa biztonságát veszélyeztetik a volt Iszlám Állam területéről hazatérni akaró, a harcokban részt vevő nyugat-európai állampolgárok is. Koszovó és Bosznia már megnyitotta előttük a határt, más országok még nem hoztak döntést – ismertette.

Brüsszel legalizálná az illegális migrációt (Képünk illusztráció)Forrás: AFP/Sebastien Salom Gomis

Bakondi György közölte, az európai lakosoknak szimpatikus Orbán Viktor miniszterelnök politikája, és ebbe az irányba képzelik el a jövőt. Kitért arra is: a migráció folytatódik, Görögországban, Macedóniában és Boszniában is nőtt az érkező bevándorlók száma.