KDNP: A nemzetállamok tették erőssé Európát

Vágólapra másolva!
Gaal Gergely, a KDNP kommunikációs igazgatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a KDNP szerepéről az Európai Néppártban, de szóba került még az Európai Unió jövője és az EP választás tétje.
Vágólapra másolva!

Gaal Gergely elmondta, a KDNP az a párt, amelyik a rendszerváltozás óta tagja az Európai Néppártnak (EPP), de azt is látni kell – tette hozzá, hogy az elmúlt harminc évben nagyon sok minden megváltozott Európában, az európai politikában is, ami a különböző pártokban is érezteti a hatását. Jelenleg azt kell nézni – és ez Magyarországnak is az érdeke -, hogy mik a legnagyobb kihívások Európa számára, mik azok a feladatok, amiket teljesíteni kell.

Ez lesz a tétje a májusi EP választásnak is, ami után majd el kell gondolkodni a pártcsaládokkal kapcsolatban. A Fidesz és a KDNP egy véleményen van abból a szempontból is, hogy ragaszkodnak Európának azokhoz a kulturális gyökerekhez, amelyeket a keresztény-zsidó kultúrából lehet eredeztetni. Határozottan az a véleményük, hogy Európát az tette erőssé, hogy nemzetállamok alakították és alakítják jelenleg is, erre szükség van, hogy Európa a jövőben is megőrizhesse a vezető szerepét a világban.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.